Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vahvasti sarkastisessa Casual-sarjassa komedia lähestyy realismia

Juno-elokuvan tekijän komediasarjassa sisko ja veli sotkevat suhteensa

Radio ja TV
 
HBO
Sisarukset Alex (Tommy Dewey) ja Valerie (Michaela Watkins) muuttavat kimppaan Los Angelesissa. Monenlaista säätöä on tiedossa.
Sisarukset Alex (Tommy Dewey) ja Valerie (Michaela Watkins) muuttavat kimppaan Los Angelesissa. Monenlaista säätöä on tiedossa. Kuva: HBO

Amerikkalaissarja Casual edustaa mainiosti nykyisiä komediasuuntauksia. Se on vahvasti sarkastinen, ja näyttelijöiden ilmaisu on korostetun pelkistettyä. Komedia lähestyy realismia.

Casualin on kirjoittanut tuntematon nimi Zander Lehman, ja se valmistui viime vuonna amerikkalaiseen Hulu-suoratoistopalveluun.

Sarjaa markkinoidaan kuitenkin tuottaja-ohjaajansa Jason Reitmanin nimissä. Reitman kun tunnetaan, myös Suomessa, mainioista elokuvistaan Juno ja Up in the Air, joiden komediatyylissä on juuri tätä samaa henkeä. Sikäli on perusteltua kutsua Casualia nimenomaan Reitmanin sarjaksi.

Perusasetelmassa ovat sisarukset Los Angelesissa, sisko ja veli, jotka ovat päätyneet aikuisiällä asumaan kimpassa veljen taloon. Veli Alex elää yksin, joten tilaa riittää.

Sisko Valerie on juuri eronnut, ja hänen mukanaan muutti 16-vuotias Laura-tytär, jonka seksielämä on vilkkaampaa kuin äitinsä. Äitikin alkaa vähitellen päästä vauhtiin, ja suhdesotkuista kehkeytyy sarjan juonellinen ydin.

Alex on luonut deittisivuston, jonka algoritmejä hän käyttää törkeästi hyväkseen ja järjestää treffejä sekä itselleen että siskolleen. Valerie on ammatiltaan psykoterapeutti, joten Casual asettuu amerikkalaisten psykoterapia-sarjojen pitkään jatkumoon.

Aiheesta voi myös päätellä, että perhesuhteissa viitataan tämän tästä freudilaisiin käsitteisiin, ja unillakin on oma roolinsa.

Alex on vedetty hahmona ärsyttävyyden rajoille, ja näyttelijä Tommy Dewey osaa tehdä sen hyvin. Vaarana tietysti on, että hänen kyynisyyttään ei kerta kaikkiaan kestä katsoa, mutta sävyjä tulee vähitellen lisää.

Dewey ei ole meille tuttu kasvo, mutta Valerien esittäjä, pienet eleet hallitseva Michaela Watkins on nähty muun muassa Valaistunut-komediasarjassa sekä Wet Hot American Summer -elokuvan jatkoversiossa. Lauran roolissa näyttelee lupaava Tara Lynne Barr.

Casualissa on helppo nähdä yhteyksiä moniin vanhoihin sarjoihin, kuten Mullan alla ja Weeds.

Laura-tyttäressä on paljon samaa kuin Mullan alla -sarjan taiteellisessa Clairessa, mutta sarjat ovat ovat toki tyylilajiltaan erilaisia. Weeds puolestaan muistuttaa Casualia nimenomaan tyyliltään ja muodoltaan.

Sarja on edennyt toiselle kaudelle, ja HBO:lla on katsottavissa ykköskausi kokonaan ja kakkoskautta jakso kerrallaan.

Casual HBO Nordicilla (hbonordic.fi).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat