Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Isänmaan puolesta jatkuu maailman tappiin

MTV3 on vähät välittänyt arvokkaasta sarjahankinnastaan.

Radio ja TV
 
Stephan Rabold
Claire Denis on Isänmaan puolesta -sarjan pääosassa.
Claire Denis on Isänmaan puolesta -sarjan pääosassa. Kuva: Stephan Rabold

Isänmaan puolesta -sarjan viitoskausi on päättymäisillään. Kausi ei ollut sarjan parhaita, mutta loppua kohti jännite on kasvanut jälleen lähes sietämättömäksi. Toiseksi viimeisessä jaksossa Carrie ( Claire Denis ) jäi yksin pelastamaan berliiniläisiä terrori-iskulta. Ja Peter Quinn ( Rupert Friend ) on yhä nipin napin hengissä.

Ajallisesti sarja on edennyt vähitellen lähimenneisyydestä käytännössä nykyaikaan. Se lisää sen tehoa, sillä sarjan kuvaamat pelot ovat juuri niitä, joiden kanssa länsimaissa yritetään nyt tulla toimeen. Sarjaa voi vieläkin kritisoida tavasta, jolla se kuvaa vastapuolta eli muslimeja ja viitoskaudella myös venäläisiä. Siitä huolimatta se on tältäkin osin poikkeuksellisen edistynyt amerikkalaissarja.

Jatkoa on luvassa. Kuudes kausi valmistuu ensi vuoden tammikuuksi, ja kahdesta seuraavastakin kaudesta on jo alustavat sopimukset.

Suomessahan tilanne on tämä: Showtimen tuottaman sarjan neljä kautta näkyy Netflixillä, mutta viides kausi on nyt esitetty vain MTV3:lla, joka vähät välitti arvokkaasta hankinnastaan. Sitä ei osattu markkinoida, jaksoja on esitetty myöhäisillassa vaihtelevin ajoin, ja niiden ajastukset ovat olleet pielessä. Minkä lisäksi jaksoa pätkivät mainokset ovat tietenkin aina yhtä ärsyttäviä.

Sarjan kohtalo kertoo paljon MTV3-kanavan nykytilanteesta. Sen kerran kun yhtiö vielä ehtii ennen Netflixiä, siellä ei edes tajuta sitä.

Isänmaan puolesta, viitoskauden päätösjakso, MTV3:lla klo 22.35.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat