Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomessa toistetaan aina samaa saagaa

Swing Game on sympaattinen elokuva muttei vastaa TV1:n laatukriteereitä.

Radio ja TV
 
Yle
Jussi Hellsten (vas.), Mikko Peltonen ja Pasi Riiali tekivät elokuvan yrityshankkeestaan.
Jussi Hellsten (vas.), Mikko Peltonen ja Pasi Riiali tekivät elokuvan yrityshankkeestaan. Kuva: Yle

Okei, Swing Game -dokumentti on vitsi, mutta se on samalla surkeaa yrityskasvatusta.

Suomessa toistetaan yhä tätä iänikuista saagaa, jossa pari jätkää saa päähänsä kehittää pelin ja ryhtyä rikkaiksi. Kotkalaiset Pasi Riiali ja Mikko Peltonen keksivät lisäksi ohjata dokumentin, joka seuraa heidän pelinsä vaiheita.

Jos tosiaan on edelleen mahdollista, että ne pari jätkää kävelee rahoittajien puheille ilman kokemusta, ilman alkeellisintakaan ideaa saati tuotetta, ilman omaa rahoitusta, ja rahoittajat vaivautuvat silti kuuntelemaan heitä, niin mitä pitäisi ajatella alan realismista? Hanke saa heti ”mentorikseen” Rovion Peter Vesterbackan, joka antaa muutamia ihan hyviä mutta yleispäteviä ohjeita.

Jos rahoittajat ovat mukana vain siksi, että tapaamisia on kuvattu dokumenttiin, vitsin vuoksi, se olisi ollut syytä esittää selvemmin.

Swing Game näytetään uusintana keväältä. Se on sympaattinen mutta amatöörimäinen elokuva, eikä vastaa TV1:n laatukriteereitä. Se ei myöskään ansaitse puolentoista tunnin mittaa. Hyvä näkyvyys lienee osa samaa ilmiötä: kun pari jätkää mainitsee taikasanat peli ja menestys, väylä on heti auki – hetken.

Mutta niin, juuri tästähän dokumentti myös kertoo. Swing Game -peli etenee hämmästyttävän pitkälle, ennen kuin tie alkaa nousta pystyyn. Dokumentin ongelma on vain se, että huumorin ja ironian aste jää tulkinnanvaraiseksi. Mille siinä lopulta nauretaan, jos nauretaan?

Dokumenttiprojekti: Swing Game TV1:ssä klo 21.30.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat