Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Radiojuontaja Ali Jahangiria kiehtoo arvaamattomuus, tapaa joka arkiaamu uuden ihmisen

Yksi jakso Jahangirin radio­uralla päättyi kesän alussa, kun Ali ja Husu kuopattiin toistaiseksi. Juontajan mukaan maahanmuuttokysymyksiä ironisesti puinut ohjelma on antanut annettavansa.

Radio ja TV
 
Jenna Lehtonen
Ali Jahangiri (vas.) tunnetaan kantaaottavana radioäänenä. Viime vuoden heinäkuussa hän osallistu mielenosoitukseen Helsingissä.
Ali Jahangiri (vas.) tunnetaan kantaaottavana radioäänenä. Viime vuoden heinäkuussa hän osallistu mielenosoitukseen Helsingissä. Kuva: Jenna Lehtonen

”Ali Show on ollut minulle vaativa, mutta palkitseva projekti. Kaksi kuukautta putkeen joka arkiaamu uusi ihminen”, kertoo juontaja ja koomikko Ali Jahangiri. Jahangirin radioura alkoi, kun hän teki Abdirahim Husseinin kanssa kokeilumielellä pari ohjelmaa Helsingin Lähiradioon vuonna 2012.

Seuraavan vuoden alussa parivaljakko rekrytoitiin Yle Puheelle tekemään Ali ja Husu -keskusteluohjelmaa.

Siitä lähtien Jahangiri onkin löytänyt itsensä Pasilasta melkein joka viikko.

”Radiosta on tullut suuri osa tekemistäni ja identiteettiäni.”

Ali Show pyörii nyt neljättä kesää. Jaksoja on kertynyt jo pitkälle toista sataa.

”Voimaa saan kolmesta asiasta. Saan tavata mielenkiintoisia ihmisiä, ohjelmalla on hieno taustatiimi ja kuuntelijoilta tulee jatkuvasti palautetta.”

Tänä kesänä vieraita on yhteiskunnan joka saralta politiikasta journalismiin ja kirjallisuudesta urheiluun. Haastateltavien valintametodi on simppeli: ”Mietin, kenen kanssa haluaisin jutella.”

Suorassa keskustelussa kiehtoo arvaamattomuus. ”Joskus juttu menee puoleksi tunniksi johonkin, jota en olisi arvannut. Esimerkiksi kiinteistökuningatar Kaisa Liskin kanssa päädyttiin puhumaan perunannostosta”, Jahangiri kuvailee.

Tänään studioon saapuu nuori puoluejohtaja Li Andersson, jolta Jahangiri aikoo kysyä ainakin, miten koko uransa politiikassa tehnyt nainen pystyy ymmärtämään perusduunareita.

Yksi jakso Jahangirin radiouralla päättyi kesän alussa, kun Ali ja Husu kuopattiin toistaiseksi. Juontajan mukaan maahanmuuttokysymyksiä ironisesti puinut ohjelma on antanut annettavansa.

”Maahanmuuttokeskustelu on muuttunut. Ääripäät ovat pyöristyneet. Nyt tarvitaan nuoria tyyppejä, jotka pohtivat uuden rakentamista.”

Syksyllä Alin ja Husun paikalla alkaa Mahadura & Özberkan, kahden nuoren naisen vetämä keskustelu. Jahangiri siirtyy tuottajaksi. Hän aikoo kuitenkin olla syksyllä äänessä ainakin Nenäpäivä-kampanjaan kuuluvassa vuorokauden mittaisessa erikoislähetyksessä.

Ali Show Yle Puheessa klo 9.10

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat