Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Fitness-sarjojen maailma on kova – Avalla alkaa uusi sarja aiheesta

Terveellisten elämäntapojen korostaminen jää sarjoissa usein puhtaan kehonpalvonnan ja elitismin jalkoihin.

Radio ja TV
 
Tuomo Yrttiaho
Ava
Fitness New Yorkissa -sarjassa esiintyvät Lindsay Clayton ja Noah Reiman.
Fitness New Yorkissa -sarjassa esiintyvät Lindsay Clayton ja Noah Reiman. Kuva: Ava

Fitness ei ole enää vuosiin ollut mikään pienten, finniselkäisten piirien harrastus, vaan mediaseksikäs elämäntapa, joka on tehnyt alan ammattilaisista näkyviä mediapersoonia. Siitä on tullut myös tuottoisaa: liiketoiminnan arvo liikkuu vuosittain yli 70 miljardissa eurossa.

Erityisen hyvin fitness, julkisuus ja raha ovat löytäneet toisensa tosi-tv:ssä, jossa fyrkka ja fysiikka ovat erottamaton pari.

Tyypillisen fitness-sarjan logiikassahan kuntoilu ei ole vain paremman elämän tae, vaan peräti avain onneen – ja taloudelliseen hyötyyn. Sarjoissa menestyvän ihmisen tunnistaa pienestä rasvaprosentista, ja veistoksellisen ruumiin tavoittelu on tehokas keino erottautua selkärangattomista möhömahoista.

Silti terveellisten elämäntapojen korostaminen jää sarjoissa usein puhtaan kehonpalvonnan ja elitismin jalkoihin.

Niin on myös tänään alkavassa Fitness New Yorkissa, (Work Out New York, USA 2015–) joka keskittyy avausjaksosssaan enimmäkseen pakaralähikuviin ja ammattilaisten asettamiseen jalustalle. Sarjan kuva nykkiläisten kunto-ohjaajien arjesta on sekin tuttu yhdistelmä fitness- ja bisnesrealitya: vain vahvimmat pärjäävät. Tähän kovaan maailmaan verrattuna esimerkiksi kotimaista Fitnesspäiväkirjat-sarjaa voi pitää jo miltei sympaattisena ja elämänmakuisena dokumenttisarjana.

Fitness New York Avalla klo 22.35

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat