Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Beyoncésta kertova Lemonade-elokuva esillä vain netissä

Popin kuningatar Beyoncé Knowles on nykyään myös elokuvaohjaaja.

Radio ja TV
 
HBO
Lemonade on musiikkielokuva, joka kertoo Beyoncésta. Se alkaa kuvalla, jossa tunnettu laulaja nojaa mietteissään.
Lemonade on musiikkielokuva, joka kertoo Beyoncésta. Se alkaa kuvalla, jossa tunnettu laulaja nojaa mietteissään. Kuva: HBO

Aikooko tämän hetken menestyneimpiin laulajiin kuuluva Beyoncé Knowles ryhtyä elokuvaohjaajan uralle?

Siltä vahvasti näyttää: huhtikuussa Beyoncén uuden Lemonade-levyn yhteydessä julkaistiin myös tunnin mittainen elokuva. Pitkää musiikkivideota muistuttavassa, runoutta, iskulauseita, upeita maisemia ja hengästyttäviä trikkikuvia sisältävässä tv-elokuvassa Beyoncé käy läpi aviokriisiään hiphop-musiikkituottaja Jay Z:n kanssa, pohtii omaa isäsuhdettaan ja korottaa äänensä Yhdysvaltojen mustien, erityisesti mustien naisten, puolesta.

Beyoncé on nimetty yhdeksi elokuvan kolmesta ohjaajasta. Tunnetuin on ruotsalainen musiikkivideo-ohjaaja, Beyoncélle ja muille megatähdille videoita ohjannut Jonas Åkerlund.

Lemonaden suorasukainen tajunnanvirta herättää lähes pelkästään ihastusta. Vain Beyoncén mustasukkaisuutta ja Jay Z:n ilmeistä pettämistä käsittelevässä Sorry-kappaleessa twerkkaava Serena Williams on herättänyt hämmennystä.

Jotkut loukkaantuivat ajatuksesta, että Williamsin tasoinen huippu-urheilija esitetään kohtauksessa poptähdelle alisteisena viihdenumerona.

Williams kertoi itse New York Times -lehden haastattelussa päätyneensä videolle, koska tunsi sekä Åkerlundin että Beyoncén, ja tanssineensa vain vapautuneesti biisin tahtiin.

Lemonaden lopputuloksesta on tietysti hankala erotella, mikä on kenenkin työtä. Varmaa on, että bisnesnaisena ja loputtomana uudistujana tunnettu Beyoncé tulee jatkamaan poikkitaiteellista uraansa.

Lemonade näytettiin tuoreeltaan Yhdysvalloissa HBO-kaapelikanavalla. Suomessa sen on voinut hankkia iTunes- ja Tidal-nettipalveluiden välityksellä, kunnes tällä viikolla se oli katsottavana myös HBO Nordicilla 24 tunnin ajan perjantaina ja lauantaina.

Pääsyy on se, että juhannuksen jälkeen Beyoncén Formation-kiertue siirtyy Atlantin yli Eurooppaan. Suomea lähin Tukholman keikka on jo lähes loppuunmyyty, moni muu ei.

Lemonaden julkaisu vuorokaudeksi oli puhdas kiertuemainos. Lyhyt katseluikkuna on yritys yhdistää erillään ruuduiltaan elokuvaa katsovat ihmiset yhteisöksi ja tehdä elokuvan katsomisesta tapahtuma.

Beyoncé ymmärtää, että perinteinen lineaarinen television katselu on niin eilistä ja netin suoratoistopalvelu tätä päivää.

Beyoncé: Lemonade (46 min) katsottavissa Suomessa Tidal-musiikkipalvelun ja iTunesin kautta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat