Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kehuttu John le Carrén kirjaan pohjaava tv-sarja alkaa

Näyttelijät Tom Hiddleston ja Hugh Laurie kertovat Yövahti-sarjan teosta.

Radio ja TV
 
Kirpi Uimonen
MTV3
Yövahti-sarjassa näyttelevät muun muassa Elizabeth Debicki (vas.) sekä kehuja saanut Hugh Laurie.
Yövahti-sarjassa näyttelevät muun muassa Elizabeth Debicki (vas.) sekä kehuja saanut Hugh Laurie. Kuva: MTV3

Los Angeles. Kuusiosainen Yövahti-sarja asettaa klassisesti vastakkain hyvän ja pahan. John le Carrén romaaniin Yön pakolainen perustuva sarja seuraa Jonathan Pineä ( Tom Hiddleston ), jonka Britannian tiedustelupalvelu värvää vakoojatehtävään.

Pinen on tarkoitus paljastaa Richard Roper -nimisen liikemiehen asekaupat. Vuonna 1993 ilmestynyt romaani sijoittuu kylmän sodan loppuun, mutta käsikirjoittaja David Farr on modernisoinut tarinan arabikevääseen.

Kirjailija le Carré oli aktiivisesti mukana sarjan luomisessa.

”Hän seurasi lukuharjoituksia ja antoi palautetta. Hän vieraili myös kuvauksissa”, Tom Hiddleston, 35, kertoo lehdistötilaisuudessa Los Angelesissa. Näyttelijä ylistää le Carrén hahmoja.

”Hän ymmärtää, että kaikilla ihmisillä on monta roolia”, Hiddleston sanoo.

Hiddlestonilla on sarjassa useita henkilöllisyyksiä. Hän mukautuu entiseksi sotilaaksi sekä loistohotellin yöpäälliköksi, joka soluttautuu Roperin leipiin. Asekauppiaan apurina hän saa vielä henkilöllisyyden lisää.

”Tanskalaisohjaaja Susanne Bier ei kuvannut sarjaa kronologisessa järjestyksessä. Välillä oli mietittävä, että meniväthän roolit oikein”, Hiddleston kertoo.

Asekauppias Richard Roperia esittää Hugh Laurie. Pääosien esittäjiä yhdistää samankaltainen tausta. Molemmat ovat käyneet huippukoulut Eton Collegen ja Cambridgen yliopiston.

Hugh Laurie sanoo, että heidän hahmonsa ovat myös samankaltaisia.

”He ovat molemmat yksinäisiä, kylmähermoisia miehiä. Silti Roper saattaa toivoa, että jää kiinni rikoksistaan. Pine taas toimii harmaalla alueella, josta on helppo liukua pahan pauloihin”, Laurie sanoo.

Laurie kiinnostui le Carrén rikostarinasta reilut kaksikymmentä vuotta sitten.

”Jonathan Pine oli silloin unelmaroolini. Halusin ostaa kirjan oikeudet, mutta se jäi, koska en ole tuottaja. Toivoin, että tarinasta tehdään jonain päivänä elokuva tai sarja.”

Haave toteutui, mutta 57-vuotiaasta Lauriesta ei ollut enää esittämään nuorta sankaria.

”Nyt olen tyytyväinen rikollisen rooliin.”

Oikaisu 22.6.2016 kello 9.10: Jutun kuvatekstissä luki alun perin, että Hugh Laurien kanssa sarjassa näyttelisi Jed Marshall. Jed Marshall on kuitenkin vain sarjassa esiintyvän hahmon nimi. Henkilöä näyttelee Elizabeth Debicki.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat