Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yövahti-sarja kannattaa katsoa vaikka alku on tahmea

Yövahti pitää hereillä maisemillaan, monilla käänteillään ja ennen kaikkea roolitöillään.

Radio ja TV
 
MTV3
Tom Hiddleston näyttelee isossa roolissa uudessa Yövahti-sarjassa.
Tom Hiddleston näyttelee isossa roolissa uudessa Yövahti-sarjassa. Kuva: MTV3

Ainakin kaksi kuulua ohjaajaa harkitsi vakavissaan John le Carrén vakoojaromaanin The Night Managerin (1993) elokuvaamista. Mutta molemmat – Stanley Kubrick ja Sidney Pollack – perääntyivät, koska eivät pystyneet tiivistämään kylmän sodan jälkeiseen maailmaan sijoittuvaa tarinaa mieleisekseen.

Tanskalainen Susanne Bier pystyi, vaikka vähän venyttämällä. Tv:lle tehty neljän tunnin Yövahti (2016) muistuttaa enemmän kuuteen jaksoon pilkottua elokuvaa kuin tv-sarjaa. Ehkä Yövahdin lähtö on siksi niin verkkainen ja jopa tahmea: Bier käyttää pohjustukseen melkein kaksi ensimmäistä jaksoa.

Kannattaa silti sinnitellä, vaikka vuodesta 1993 nykyaikaan siirretty trilleri on tyyliltään aika vanhanaikainen.

Uskottavuutta koettelee, että Britannian tiedustelupalvelu värväisi soluttautujaksi kokemattoman hotellin yöportieerin (Tom Hiddleston). Uskoisiko myöskään humanistista hyväntekijää teeskentelevä huippurikollinen (Hugh Laurie) hänen kömpelöä peitetarinaansa?

Enimmäkseen Egyptiin, Englantiin ja Espanjaan sijoittuva Yövahti pitää silti hereillä – sekä maisemillaan, monilla käänteillään että ennen kaikkea muutamilla roolitöillään. Laurie on sopivan hyytävä arvoituksellisena rosvo-Roperina, mutta eniten rajoja rikkoo Olivia Colman yöportieerin värväävänä, lasta oikeastikin odottavana agenttina.

Yövahti MTV3:lla klo 21.00

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat