Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hääseremoniasta syntynyt tunteikas musikaali Our Gay Wedding palkittiin Prix Italialla

Tunnelma tiivistyy, kun Benjamin Till ja Nathan Taylor laulavat toisilleen vihkivalansa.

Radio ja TV
 
Gabrielle Motola / Yle
Säveltäjä Benjamin Till ja näyttelijä Nathan Taylor saivat toisensa 29. maaliskuuta 2014 – ensimmäisenä päivänä, jolloin homopari saattoi avioitua laillisesti Englannissa ja Walesissa.
Säveltäjä Benjamin Till ja näyttelijä Nathan Taylor saivat toisensa 29. maaliskuuta 2014 – ensimmäisenä päivänä, jolloin homopari saattoi avioitua laillisesti Englannissa ja Walesissa. Kuva: Gabrielle Motola / Yle

Englannin kielessä on ilmaus ”flaming homosexual”. Tällä viitataan gay-mieheen, joka näyttää seksuaalisen suuntautumisensa niin eleissä, puheissa kuin pukeutumisessakin. Perinteisimmin hän intoilee musikaaleista, muodista ja Abba-yhtyeestä.

Mainittua sanaparia on käytetty haukkumanakin, mutta koska homouteen suhtaudutaan aina vain luontevammin, voinee sillä kuvailla tapaa, jolla säveltäjä Benjamin Till ja näyttelijä Nathan Taylor menivät naimisiin. Tapa nimittäin todella oli liekehtivä: Till ja Taylor päättivät tehdä vihkiseremoniastaan musikaalin.

Hääpäivä 29. maaliskuuta 2014 oli ensimmäinen, jolloin homopari saattoi avioitua laillisesti Englannissa ja Walesissa.

Seremonian ympärille tehty Our Gay Wedding -musikaali on palkittu Prix Italialla. Sitä katsoessa tulee kuitenkin pohtineeksi, voiko tällaista tilaisuutta edes arvioida kuten tavallista tv-ohjelmaa.

Sikäli ei, että vihkiminen tapahtumana on avioituvalle parille hyvin henkilökohtainen. Vihkiparin sukulaiset myös ovat esiintyjinä amatöörejä, joiden ei tarvitsekaan osata laulaa ammattimaisesti.

Toisaalta kyseessä on julkiseen esitykseen tehty tv-tuotanto.

Mukavaa on, että Till ja Taylor todellakin menevät oikeasti kameroiden edessä naimisiin. Harmillista kömpelyyttä tilaisuuteen kuitenkin tuovat henkikirjoittajan viralliset osuudet, jotka ovat vaikeasti laulettavia.

Musikaalimaisuudesta ei myöskään valitettavasti pidetä kiinni alusta loppuun. Yhtenäistä tunnelmaa katkovat muun muassa julkisuuden henkilöiden videoterveiset. Nimekkäimpiä heistä ovat poptähdet Kylie Minogue sekä Boy George, jonka elämästä kertovan Taboo-musikaalin esityksessä Till ja Taylor tapasivat.

Miellyttävän mutta yllättävän haikean lisävärin tuo vihkiparin äitien duetto Changing Expectations. He laulavat tavasta, jolla ovat vuosien varrella joutuneet muuttamaan poikiinsa kohdistamiaan odotuksia.

Mukaan on otettu myös tietoiskuosuus, jossa käydään läpi yhteiskunnallisia vaiheita matkalla kohti homoavioliittojen laillistamista. Synkät, verenvuodatustakin sisältävät menneisyyden tapahtumat eivät istu ongelmitta iloiseen hääseremoniaan. Ja sitten toisaalta: pitkän taistelun voittaminen on osa tapahtumaan liittyvää iloa.

Oleellisinta joka tapauksessa on, että hajanaisuus hälvenee, tunnelma tiivistyy ja tunteikkuus kohoaa huippuunsa, kun Till ja Taylor laulavat toisilleen omasanaiset vihkivalansa.

Our Gay Wedding -musikaali Teemalla klo 21.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat