Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sadie Jonesin menestysromaani kääntyi tunteikkaaksi minisarjaksi

Yläluokkaisen maaseutuidyllin takana pesii tekopyhyys.

Radio ja TV
 
Tuomo Yrttiaho
Nicola Dove / Yle
Alussa oli Lewis (Finn Elliott) ja äiti-Elizabeth (Hattie Morahan).
Alussa oli Lewis (Finn Elliott) ja äiti-Elizabeth (Hattie Morahan). Kuva: Nicola Dove / Yle

Oli vain ajan kysymys, milloin BBC tuottaisi brittien tunnustetuimpiin nykykirjailijoihin kuuluvan Sadie Jonesin esikoisromaanista Kotiinpaluu (The Outcast, 2008) tv-sovituksen.

Viime vuonna valmistuneen kaksiosaisen minisarjan käsikirjoituksesta vastasi Jones itse, mikä on luontevaa – onhan hänellä aiempaa taustaa tv-käsikirjoittajana.

Kotiinpaluun alussa Lewis-pojan isä palaa sodasta. Äidin hellyyteen tottuneella pojalla on vaikeuksia sopeutua arkeen jäyhän isän kanssa. Suurempia murheita on kuitenkin luvassa.

Perhetragedian jälkeen eloisa naskali muuttuu sulkeutuneeksi, ja pikkuhiljaa hänestä tulee kyläyhteisön silmissä outo hylkiö. Eletään 1950-luvun Englannissa. Aika ja ympäristö eivät osaa auttaa traumatisoitunutta lasta, ja seuraukset ovat kauaskantoiset.

Lewisin syvenevän ahdingon rinnalla sarja kuvaa maaseutuidyllin nurjaa puolta ja yläluokan kulisseissa pesivää tekopyhyyttä. Kotiinpaluu onkin melko tavanomainen esitys parempien piirien kaksinaismoralismista, jossa näyttävä julkisivu on kaikki kaikessa.

Sarja pitää otteessaan, vaikka livahtaakin välillä melodraaman puolelle. Tutut brittinäyttelijät tekevät parhaansa hieman yksiulotteisten henkilöhahmojen kanssa. Finn Elliot on luonteva pienenä Lewisinä, kun taas nuorta Lewisia esittävä George MacKay luottaa yhteen ilmeeseen.

Kotiinpaluu Teemalla klo 20.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat