Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kekseliäs Juice-kuunnelmasarja alkaa Radio Suomessa

Antti Heikkinen kirjoitti Juicen taivaaseen, jossa tämä kohtaa Marilyninkin.

Radio ja TV
 
Jyri Pitkänen / Yle
Mia Seliniä, Antti Mikkolaa ja Puntti Valtosta kuullaan Juicen Taivaallisessa aulabaarissa.
Mia Seliniä, Antti Mikkolaa ja Puntti Valtosta kuullaan Juicen Taivaallisessa aulabaarissa. Kuva: Jyri Pitkänen / Yle

Kirjailija Antti Heikkinen teki pari vuotta sitten ison työn Juice -elämäkerran kanssa. Risainen elämä -mammuttiteoksen jälkeen hän vannoi, että nyt on aihe kaluttu.

Sitten Yleisradiosta soitettiin. Pyydettiin, että Heikkinen kirjoittaisi Juice Leskisestä musikaalikuunnelman.

Heikkinen pyörsi päätöksensä. Hän ajatteli, että kuunnelmaan voisi ottaa aivan erilaisen lähestymiskulman. Kirjoittaa mukaan vähän fiktiotakin.

”Tosin kyllä mä olisin sen itse tehnyt paljon tylsempänä ja kronologisena”, itsekriittisyyteen taipuvainen Heikkinen tuumii.

”Onneksi ohjaaja Ola Tuomiselta ja dramaturgilta tuli taivasajatus. Nyt sarja on hyvinkin kirkkaasti fiktiota.”

Kuunnelma Juicen Taivaallinen aulabaari tapahtuu Juicen kuoleman jälkeen, taivaassa. Ratkaisu antoi kirjoittajalle mahdollisuuden heittäytyä villiksi ja vapaaksi.

20-osainen sarja käynnistyy Juicen kuolinuutisesta. Sitten ollaan jo taivaan porteilla, ”Taivaallisessa aulabaarissa”, jossa Juice tapaa monia tuttuja hahmoja omasta elämästään ja historian melskeistä. Eteen astuvat niin Kekkonen, kuningas Edward II kuin Hitlerin äitikin.

Ja tietenkin Marilyn Monroe, viimeinkin!

”Marilyn on eräänkin kerran pilven päällä kuullut kysymyksen, milloin riisut jumpperin”, Heikkinen naurahtaa.

Tarinassa on paljon satua, mutta pääkohdat Juicen elämästä ovat Heikkisen kirjasta ja totisinta totta.

Leskisen repliikkejä kirjassa ei ollut kuin marginaalissa, mutta nyt Juice ( Antti Mikkola ) on äänessä itsekin. Heikkinen kuunteli runsaasti Juicen haastatteluja saadakseen äänensä kuulostamaan mahdollisimman paljon herralta itseltään.

Erityisen hyvillään Heikkinen on kuunnelman näyttelijämiehityksestä. ”Siellä on omia idoleita: on Eila Roinetta, Heikki Kinnusta, Ilmari Saarelaista. Hienoja vanhoja näyttelijöitä sekä hyviä nuoria näyttelijöitä.”

Myös kuunnelman musiikkipuoli viehättää kirjailijaa, sillä sanailun lomasta voi bongailla tuntemattomampaakin Juice-tuotantoa. ”Viimeisen päälle läpitutut klassikot ovat vähemmistössä”, Heikkinen sanoo.

Kaikki jaksot julkaistaan tänään myös Yle Areenan uudella Juice pop up -kanavalla, jonne kootaan koko heinäkuun ajan runsaasti muutakin Juice-aiheista audio- ja videomateriaalia.

Juicen Taivaallinen aulabaari Radio Suomessa ma–pe 4.7.–29.7. klo 17.30. Kaikki jaksot julkaistaan 4.7. osoitteessa yle.fi/juice.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat