Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Margaret on sekava yliannostus teiniangstia

Ylipitkä elokuva ei ole kulttimaineensa arvoinen.

Radio ja TV
 
Anna Paquin on Margaret.
Anna Paquin on Margaret.

Margaret ★★ USA 2011 Sub klo 21.00 (K12)

Kenneth Lonerganin Margaret-elokuvan valmistumiseen liittyy omat sotkuiset kuvionsa. Se kuvattiin jo kymmenisen vuotta sitten, mutta se valmistui erinäisten riitojen ja oikeusjuttujen jälkeen vasta 2011.

Lonergan piti päänsä siinä, että elokuva pysyi ylipitkänä, yli kaksituntisena, mutta elokuva ei millään tavalla perustele tätä vaatimusta. Käviköhän kellään mielessä, että siitä olisi voinut tehdä kolmiosaisen minisarjan?

Lopulta elokuvaa esitettiin nihkeästi, mutta jostakin syystä tietyt kriitikot innostuivat siitä, ja se alkoi saada suorastaan kulttimainetta. Se ei kuitenkaan ole maineen arvoinen vaan aivan tavallinen arkidraama vailla elokuvallista ideaa.

Päähenkilö Lisaa näyttelee Anna Paquin, Piano-elokuvan lapsitähti, josta sittemmin tuli myös oikea näyttelijä. Margaretissa hänen roolihenkilönsä on 17-vuotias angstinen teini. Paquin oli itse kuvausten aikaan jo reilusti yli kahdenkymmenen, joten hän ei ole ikänsäkään puolesta uskottava roolissaan. Eikä oikein muutenkaan.

Sivurooleissa nähdään muun muassa Matt Damon, Matthew Broderick ja Allison Janney, joka valitettavasti kuolee heti alussa.

Elokuvan ajatus on hyvä. Teini kohtaa elämän realiteetit rankimman kautta, kun hän joutuu todistamaan liikenneonnettomuutta, josta lopulta kehkeytyy myös tuskainen oikeusjuttu.

Teema kuitenkin hajoaa venytettyihin dialogeihin ja turhanpäiväisiin kohtauksiin, joita karsimalla Margaretista olisi voinut saada kelvollista nykyrealismia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat