Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

iZombie-sarjan päähenkilö Liv Moore on erilainen zombie: hän on älykäs ja ratkoo rikoksia

iZombie jatkaa Veronica Marsin ja Buffyn jalanjäljissä.

Radio ja TV
 
Spondoolie Entertainment
Liv Moorella (Rose McIver) on supervoima: syötyään kuolleen ihmisen aivoja hän näkee tämän muistoja. Se auttaa rikosten ratkaisemisessa.
Liv Moorella (Rose McIver) on supervoima: syötyään kuolleen ihmisen aivoja hän näkee tämän muistoja. Se auttaa rikosten ratkaisemisessa. Kuva: Spondoolie Entertainment

Liv Moore on zombie, vaikka ei helposti uskoisi. Hän on kaunis, hauska ja terävä. Hän tekee päiväduunia, hoitaa ihmissuhteitaan ja jahtaa rikollisia.

Ei tällaisia zombieita ennen ollut. Perinteisesti ne on kuvattu rumina ja persoonattomina hahmoina, jotka murisevat grrhhhhöööörrrr ja haluavat syödä ihmisiä. Amerikkalaissarjassa iZombie (2015–) zombiet elävät tavallisten ihmisten keskuudessa tavallisten ihmisten näköisinä. Niillä voi vain olla supervoimia, ja ne syövät ihmisaivoja.

Sarjan zombiet muistuttavat vampyyreita niin paljon, että puristisempien katsojien mielestä iZombie ei varmaan ole zombiesarja ollenkaan. Joka tapauksessa se yhdistää taitavasti dekkaria, huumoria ja kauhua. iZombiesta on Netflixissä katsottavissa kaksi kautta. Kolmas on tulossa.

iZombie-sarjan päähenkilö Liv Moore ( Rose McIver ) työskentelee ruumishuoneella, ja hänellä on erityisominaisuus. Syötyään kuolleen ihmisen aivoja hän saa itselleen hetkeksi kuolleen ominaisuuksia, kuten pyöräilytaidot, sekä näkee välähdyksenomaisesti kuolleen muistoja. Niiden avulla Liv ratkoo rikoksia.

Samalla Liv yrittää selvittää, miten hänestä itsestään tuli zombie ja miksi zombieita näyttää olevan äkisti kaikkialla. Ja mistä ne kaikki edes saavat ravintonsa?

Livin esimies, herrasmiesmäinen Ravi Chakrabarti ( Rahul Kohli ) saa Livin salaisuuden selville ja alkaa kehittää vastalääkettä zombieuteen.

Erinomaisen iZombien ovat luoneet Rob Thomas ja Diane Ruggiero-Wright, ja se perustuu löyhästi sarjakuvaan. Rob Thomas muistetaan teini-ikäisestä etsivästä kertovan rikossarjan Veronica Mars (2004–2007) luojana. Sarjoilla onkin paljon yhteistä: pirteä vaalea sankaritar, rytmikästä nokkelaa sanailua, nopeasti eteneviä rikosjuonia ja välillä pieniä annoksia kulttuurikritiikkiä. Lisäksi Livin kertojanääni kuulostaa välillä hämmentävän paljon Veronicalta.

Toinen ilmeinen vaikutteiden lähde on Buffy, vampyyrintappaja (1997–2003). Liv ja Buffy ovat naisia, joille kohtalo on määrännyt tehtävän. He eivät voi olla tavallista elämää. He ovat traagisesti irrallaan toisista ihmisistä, ja he joutuvat piilottamaan aidon identiteettinsä muilta. Rakkauselämä ja lähisuhteet vaikeutuvat, kun ei voi kertoa kaikille, kuka oikeasti on. Toisella kaudellaan iZombie muuttuu synkemmäksi, aivan kuten Buffykin muuttui.

Nuori tyttö tappaa öisin vampyyreja? Lukiolaistyttö ratkoo rikoksia? Kaksikymppinen zombienainen syö aivoja? Buffy, Veronica Mars ja iZombie ovat kaikki sarjoja, joiden perusidea kuulostaa campilta, mutta joissa on vakavuutta ja syvyyttä.

Kaikissa kolmessa sarjassa kepeys ja huumori yhdistyvät onnistuneesti tragedioihin ja synkkiin hetkiin.

iZombie Netflixissä (netflix.fi).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat