Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ennen Raidia oli Reiska

Reiska toimi Raidin tavoin lain kummallakin puolella.

Radio ja TV
 
Henri Waltter Rehnström
Yle
Reiska Ekholmia esitti Tomi Salmela.
Reiska Ekholmia esitti Tomi Salmela. Kuva: Yle

Dekkarikirjailija Harri Nykäsen luomista hahmoista ehdottomasti tunnetuin on alamaailman torpedo Raid. Hahmo esiintyi ensimmäisen kerran 1990-luvun alussa kirjoitetuissa romaaneissa. Varsinaisen supersuosion aika koitti, kun Raidista tehtiin televisiosarja ja elokuva vuosituhannen taitteessa. Pääosassa oli Kai Lehtinen.

Nykäsen toinen rikollishahmo seikkaili televisiossa jo paljon ennen Raidia. Hän on romaanissa Juudaspeli (1987) ensimmäistä kertaa esiintynyt Reiska Ekholm. Raidin tavoin myös Reiska toimii lain kummallakin puolella. Hän tekee huumekauppaa, mutta hänellä on myös hyvä suhde virkavaltaan.

Timo Lamminen ohjasi Juudaspelistä kaksiosaisen tv-elokuvan vuonna 1990 ja jatkoi Reiskan vaiheiden käsittelyä tv-sarjoissa Venäläinen ystävä (1993) ja Sergein totuus (1995). Reiskaa esitti Tomi Salmela.

Mutta miksi Reiskasta ei kehittynyt yhtä ikonista hahmoa kuin Raidista? Ehkä siksi, että Raid oli arvoituksellisempi ja moraaliltaan oikeamielisempi. Reiskassa ei ollut juuri mitään ylvästä. Hän oli alimmista alin eli vasikka.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat