Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jospa laulettaisiin?

Kun ajetaan tarpeeksi pohjoiseen, kanavat vähenevät.

Radio ja TV
 

Viimeisen 15 vuoden kestopuheenaihe on ollut se, kuinka kaikki tieto ja informaatio on jokaisen käden ulottuvilla. Verkossa on mitä tahansa: elävää kuvaa ja miljoonia musiikkikappaleita.

Paitsi juuri silloin, kun niitä tarvitaan. Kuten esimerkiksi perheen autoretkellä seuduilla, jossa ei ole nettiyhteyksiä.

Uusissa autoissa on epäilemättä hyvät valmiudet kytkeä äänilähteeksi mikä tahansa moderni vimpain. Ongelma on vain se, että hyvin harvalla on varaa vaihtaa autoa samassa tahdissa kuin teknologia kehittyy.

Ei ole monta vuotta siitä, kun ajoin autolla, jonka poppilähteenä oli kasettisoitin. Tuntui hölmöltä, kun povitaskussa oli tuore iPod, johon mahtui hillitön määrä albumeita. Toisaalta kokoelmakasettien tekemisessä oli oma retrohohtonsa.

Radiokaan ei ole aina takuuvarma vaihtoehto. Pääkaupunkiseudulla eletään yltäkylläisyydessä, kun kanavia riittää joka sormelle. Mutta kun ajetaan tarpeeksi pohjoiseen, kanavat vähenevät – varsinkin, jos auton oma antenni edustaa viime vuosituhannen teknologiaa. Tai on muuten vain maanantaikappale.

Tuskallisimman retken teimme muutama vuosi sitten Pohjois-Suomeen ja -Norjaan. Lainasin vanhemmiltani farmariauton, jossa oli ilmastointi ja ennen kaikkea kolmipesäinen cd-soitin. Matkamusaksi otin mukaan sylillisen cd-levyjä. Nyt lapset oppisivat popin ja rockin klassikkoalbumit kuin huomaamatta, riemuitsin.

Lähes heti huomasin, että eihän se rakkine toimi.

Ei hätää! Apua tarjosivat lukuisat radioasemat, jotka pitivät huolta toisinaan lyhytpinnaisen takapenkin äänivirikkeistä.

Hymy alkoi hyytyä Kuusamon korkeudella, kun kanavat alkoivat kadota yksi kerrallaan. Sodankylän jälkeen autoradiossa pajatti enää yksi Ylen kanava, jolla kuultiin paikallisuutiset kerran tunnissa.

Uutistilanne oli Lapin heinäkuussa hiljainen.

Koska monipuolisesti varustellussa Volvossa oli myös kasettisoitin, ratsasimme paikallisia kirppareita. Saalis oli laiha.

Kasetit eivät olleet kalliita, mutta niitä löytyi vain kolme. Retken toinen viikko kului autossa kuunnellen vuorotellen Tauskia, Paul Youngin nelosalbumia ja Valittujen palojen ysärikokoelmaa.

Kun paluumatkalla Radio Nova alkoi kuulua radiosta, tirautin kyyneleen muustakin syystä kuin pelkästään kotiin palaamisen riemusta. Ei koskaan enää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat