Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ylen Iskelmäradio täyttää tänä vuonna 30 vuotta

Juhlavuoden kunniaksi uusitaan vanhoja Iskelmäradioita. Tänään kuultavassa lähetyksessä vuodelta 1986 pohditaan, saako rockia ja iskelmää yhdistää.

Radio ja TV
 
Erkki Raskinen
Säveltäjä Toivo Kärkeä harmitti tyylilajien sekoittuminen.
Säveltäjä Toivo Kärkeä harmitti tyylilajien sekoittuminen. Kuva: Erkki Raskinen

Aiemmin Iskelmäradiona tunnettu ja nykyisin nimellä Tarja Närhin iskelmäradio lähetettävä ohjelma täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Se on ollut pitkään yksi Suomen kuunnelluimmista radiolähetyksistä.

Synttäreiden kunniaksi Radio Suomi uusii kesällä vanhoja Iskelmäradioita vuosien varrelta. Tänään kuullaan alunperin syyskuussa 1986 lähetetty Juhani Similän ja Maarit Niiniluodon toimittama ohjelma otsikolla Iskelmän kriisi.

Nykyään lienee selvää, että iskelmämusiikin rajat venyvät ja paukkuvat. Esimerkiksi Ylen vuoden 2013 suursarja Iskelmä-Suomi osoitti, että monia alunperin iskelmää haastamaan nousseita rockin ja popin tekijöitä pidetään nykyisin osana iskelmägenreä.

Mutta 30 vuotta sitten kriisi oli niin akuutti, että tämän päivän näkökulmasta touhu vähintään hymyilyttää. Esimerkiksi säveltäjä Toivo Kärki kritisoi Iskelmän kriisi -ohjelmassa tyylilajien sekoittumista ja Eppu Normaalin Martti Syrjä haluaa pitää rockin rockina ja iskelmän iskelmänä.

Ohjelmassa haastatellut Matti ja Teppo Ruohonen tajuavat tämän absurdiuden itsekin todetessaan, että musiikkigenret lähenevät toisiaan, vaikka puheissa kuilu niiden välillä vain syvenee.

Iskelmäradio 30 vuotta Radio Suomessa klo 9.11.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat