Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Breaking Bad -sarjan legendaarisella päähahmolla on vastineensa tosielämässä

Alabamalainen huumekokki Walter White tavataan Vice-sarjan dokumentissa.

Radio ja TV
 
Yle
Alabamalainen Walter White jäi ensimmäisen kerran kiinni huumeiden valmistamisesta ja myymisestä vuonna 2008.
Alabamalainen Walter White jäi ensimmäisen kerran kiinni huumeiden valmistamisesta ja myymisestä vuonna 2008. Kuva: Yle

Breaking Bad -laatusarjan (2008–2013) alussa syöpään sairastunut kemianopettaja Walter White ( Bryan Cranston ) ryhtyi valmistamaan metamfetamiinia turvatakseen perheensä talouden. Seurasi hurja, polveileva tarina perhe-elämän ja rikollisen elämän ajautumisesta yhteiseen kurimukseen.

Vice-sarjan lyhytdokumentissa The Real Walter White tavataan Alabaman osavaltiossa asuva, huumeriippuvuudesta toipunut tosielämän Walter White. Hän oli perheenisä, joka työskenteli kirvesmiehenä, kunnes ryhtyi valmistamaan metamfetamiinia, rikastui ja ajautui omille alamaailman poluilleen.

Dokumentti hämmentää kahdella tapaa. Ensinnäkin siksi, että Whitea kohdellaan kuin sankaria – jopa vieroitusklinikan johtaja puhuu hänen taidoistaan huumeiden kokkaajana hymyssä suin.

Toiseksi jää epäselväksi, missä määrin Breaking Badin käsikirjoittaja Vince Gilligan tiesi tosielämän Walter Whitesta. Sattuma tuntuu liian uskomattomalta ollakseen totta, mutta Walter White pidätettiin ensimmäistä kertaa vasta vuonna 2008, kun Breaking Badia jo esitettiin. Ohjelmassa ei myöskään kerrota suorista yhteyksistä tv-sarjaan.

Muiden todisteiden puuttuessa tämä on laskettava sattumaksi, ja netistä sattumia löytyy lisää: Breaking Badin startattua USA:ssa on jäänyt kiinni metamfetamiiniin liittyvistä rikoksista niin kemianopettaja, syöpäpotilas kuin vielä toinenkin Walter White.

The Real Walter White TV2:ssa klo 22.31.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat