Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Muskettisoturit viedään nyt myös yläilmoihin

Paul W.S. Anderson ohjasi huolettomasti päivitetyn version 1800-luvun klassikkokirjasta.

Radio ja TV
 
SMPSP
Richelieu (Christopher Lee) ja Milady de Winter (Milla Jovovich) kohtaavat Versailles’ssa.
Richelieu (Christopher Lee) ja Milady de Winter (Milla Jovovich) kohtaavat Versailles’ssa. Kuva: SMPSP

Kolme muskettisoturia ★★ The Three Musketeers, Saksa/Ranska/Britannia 2011 Nelonen klo 23.20 (K12)

Alexandre Dumas vanhemman klassikkoromaani on synnyttänyt tulkintoja baleteista sarjakuviin ja videopeleistä Barbie-satuihin.

Paul W. S. Andersonin näkemys toki sijoittuu 1600-luvun Ranskan hovijuonittelujen ja miekkamittelöjen pariin, mutta tarinaan on lisätty uusia, anakronistisiakin aineksia ilmalaivoja myöten. Tietokonetehosteinen kerronta viittoilee moniin nykyajan menestyselokuviin.

Ohjaajan vaimo Milla Jovovich vie Milady de Winterin roolin supersankarimaisiin ulottuvuuksiin ja hidastettuihin wuxia-liitoihin, joiden rinnalla Logan Lermanin säiläsankari d’Artagnan jää perin valjuksi.

Toisin oli ennen, kun sovitusten nimenomaan odotettiin pysyvän kirjalle uskollisina. Douglas Fairbanks oli mykkäleffan sankari vuonna 1921, Gene Kelly viiletti näyttävissä väreissä vuonna 1948. Richard Lesterin vuonna 1973 käynnistyneen elokuvasarjan ottamat vapaudet herättivätkin jo pahennusta vanhakantaisen seikkailuromantiikan ystävissä.

Seuraavien sukupolvien päivitykset pyörivät ruudussa. Vuoden 1993 seikkailu suosikkinäyttelijöineen on esitetty valtakunnankanavilla jo kahdeksan kertaa, ja tälle Andersoninkin työlle tv-esitys on kolmas.

Alkavatkohan elokuvat tässä kierrätyksessä muodostua tarinan ”virallisiksi versioiksi”? Varsinkaan kun mitään vanhempia tulkintoja ei olla nähty ruudussa vuosikymmeniin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat