Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rillit huurussa ruumishuoneella

Alkujaan ratkihauskan Rillit huurussa -sarjan sydänkäyrä on näyttänyt viivaa jo pitkään.

Radio ja TV
 

Televisio on akvaario, johon pudotetaan tv-sarjoja kuin kaloja. Ne uivat ruuduissamme kiinnostavina ja upeina. Kun aikaa ja tuotantokausia kuluu tarpeeksi, tv-sarjat kuolevat, kääntyvät ympäri ja kohoavat pintaan. Kanavapomot eivät korjaa niitä pois, vaan tökkivät niitä tikulla, jolloin ne hitaasti huilaavat akvaarion päästä toiseen.

Me tuijotamme suosikkisarjojemme ruumiinhäpäisyä kuuliaisina. Emme pysty kääntämään katsetta pois, vaikka pahaa tekee, sillä muistamme yhä ajan, kun show’t pyrähtelivät edessämme tuoreina.

Elättelemme järjetöntä toivetta: ehkä ne vielä virkoavat henkiin?

Yksi tällaisista sarjoista on Rillit huurussa, jonka yhdeksännen tuotantokauden jaksoja esittää maanantaisin Sub. Sarjan sydänkäyrä on näyttänyt tasaista viivaa koko kevään. Alkujaan ratkihauskan tieteis-sitcomin hahmot ovat pettäneet yksitellen kuin sisäelimet ja tärkeimpinä kaikista Jim Parsonsin esittämä superälykkö Sheldon Cooper, joka on sarjan sydän.

Ei sillä, että Parsons tekisi jotain väärin. Hän on yhtä maagisen hyvä kuin ennenkin, mutta käsikirjoittajat vain ovat pusertaneet hänestä, kuten muistakin hahmoista, kaikki mehut aiempiin tuotantokausiin.

Vain kuoret ovat jäljellä. Nyt niitäkin silputaan jaksoihin, joista on tullut kitkerän makuisia.

Jännitteitä ei enää ole, kun nörttipojat ovat saaneet naiset ja Sheldon on osoittautunut sittenkin ihmiseksi. Bernadetten ja Howardin perheenlisäys ja Rajin suhteet ovat pelkkää valon ja varjon leikkiä jo pitkään elottomana maanneen kalmon kasvoilla, jota me fanit vahdimme suut väkinäiseen nauruun avautuneina.

Ollapa hyvän sarjan tehnyt tuotantotiimin pomo, joka virkkoisi: ”Eiköhän tämä ollut tässä.”

Bisnesosasto järkyttyisi ja vääntäisi pomolle rautalangasta taivaaseen sojottavan käyrän, joka näyttäisi aukottomasti, kuinka satumaista voittoa sarjalla voisi yhä tehdä aivan mitättömillä henkisillä panostuksilla.

Pomo sanoisi: ”Ei.”

Ja bisnesosasto panikoisi ja huutaisi, että kyllä rahan pitää liikkua ja mieluimmin meidän taskuihimme, mutta pomo miettisi jo seuraavaa sarjaa, jonka menestymisestä ei olisi mitään takeita.

Me katsojat hieroisimme silmiämme. Joko se loppui? Eikö tule enää? Ja vastoin kaikkia todennäköisyyksiä maailma ei romahtaisi. Siihen olisi vain tullut yksi mahtava kulttisarja lisää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat