Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kesäsarjassa kuullaan taustavaikuttajia

Kustantaja Anna-Riikka Carlson kertoo halunneensa jo lapsena taustatyöntekijäksi.

Radio ja TV
 

Kun WSOY:n kotimaisen kaunokirjallisuuden kustantajalta Anna-Riikka Carlsonilta nuoruuden pullopyöritysleikissä kysyttiin, mikä hän haluaa olla isona, Carlson vastasi haluavansa taustatyöntekijäksi.

Miia Krause haastattelee kesäsarjassaan taustavaikuttajia, joiden työ on ihmisille tuttua, mutta nimet eivät. Kustannustoimittaja on juuri sellainen. Kirjassa lukee kirjailijan nimi, vaikka tekstin editointi voi olla usean ihmisen pitkä prosessi.

Kustannustoimittaja on myös portinvartija. Vaikka kirjallisuuden myyntiluvut laskevat, esimerkiksi WSOY:lle tarjotaan yhä noin 1 400 käsikirjoitusta vuodessa. Niistä julkaistaan pari–kolme. Hylkykirjeiden kirjoittaminen onkin työn raskaimpia puolia.

Eniten Carlson kuitenkin suree sitä, etteivät kirjat ja lukijat usein löydä toisiaan. Hän kaipaa suomalaiselle kustannusalalle rohkeutta markkinointiin.

Kiinnostavaa sarjaa vaivaa sama ongelma kuin monia muitakin Yle Puheen ohjelmia.

Kun keskustelua ei voi katkoa esimerkiksi musiikilla, siitä tulee makkaraa, joka – varsinkin, jos molemmat puhujat puhuvat nopeasti – voi olla kuulijalle raskasta.

Miia Krause Yle Puheessa klo 13.03.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat