Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Brittien rakastama näytelmä kääntyi elokuvaksi

The History Boys oli brittiäänestyksessä suositumpi kuin Hamlet.

Radio ja TV
 
DNA Films
The History Boys on tarina koulumaailmasta, opiskelusta, ystävyydestä, rakastumisesta ja itsensä etsimisestä aikuisuuden kynnyksellä. Elokuvan nuoret päänäyttelijät ovat sittemmin tulleet tutuiksi monesta brittielokuvasta ja -tv-sarjasta.
The History Boys on tarina koulumaailmasta, opiskelusta, ystävyydestä, rakastumisesta ja itsensä etsimisestä aikuisuuden kynnyksellä. Elokuvan nuoret päänäyttelijät ovat sittemmin tulleet tutuiksi monesta brittielokuvasta ja -tv-sarjasta. Kuva: DNA Films

Kolme vuotta sitten English Touring Theatre teki gallupkyselyn brittien suosikkinäytelmästä. Hamlet (1603) oli kolmas. Farssi Saranat ja sardiinit (1982) oli toinen. Voittaja oli Alan Bennettin kirjoittama The History Boys (2004).

Siitä tehtiin vuonna 2007 myös elokuva. Se on julkaistu Suomessa dvd:llä nimellä The Wild Generation.

1980-luvulle sijoittuva The History Boys kertoo pohjoisenglantilaisista pojista, jotka valmistautuvat Oxfordin ja Cambridgen yliopistojen pääsykokeisiin. Heitä sivistävät hyvin erityyppiset opettajat. Yksi elokuvan kantavista ideoista on vertailla erilaisia tapoja opettaa ja oppia.

Elokuvan perusteella voisi arvella, että näytelmässä on britteihin vedonnut ainakin nuoruuden kuvaus. Elokuva kertoo ajasta, jolloin mahdollisuudet näyttäisivät olevan vielä auki ja suuret seikkailut edessä. The History Boysin pojat ovat aikuistumisen kynnyksellä ja alkamassa luoda aikuista itseään.

Monet brittikatsojat ovat varmasti myös pohtineet näytelmää suhteessa omiin muistoihinsa kouluista ja opettajista, nuoruuden rakkauksista ja seksikokemuksista. Mukana on sopivia annoksia nostalgiaa, idealisointia, surua ja kirpeyttä. The History Boys on hauska elokuva. Dialogissa on kepeää älykkyyttä ja sulavaa vitsailua.

Briteissä on herättänyt keskustelua näytelmän sivujuonne, jossa yksi opettajista koskettelee oppilaitaan seksuaalisesti. Aihetta käsitellään The History Boysissa aika poikkeuksellisella tavalla.

The History Boys Foxilla klo 3.05.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat