Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vide Principals -sarjan huumori on tuttua, mustaa ja roisia

Danny McBride tekee jälleen roolin rakastettavana törkimyksenä. Linkki loistavaan Eastbound & Down -sarjaan on ilmeinen.

Radio ja TV
 
Tuomo Yrttiaho
HBO
Lincoln High Schoolin vararehtorit Neal Gamby (Danny McBride) ja Lee Russell (Walton Goggins) tähtäävät molemmat koulunsa uudeksi rehtoriksi. He ovat kumpikin hyvin ikäviä ihmisiä.
Lincoln High Schoolin vararehtorit Neal Gamby (Danny McBride) ja Lee Russell (Walton Goggins) tähtäävät molemmat koulunsa uudeksi rehtoriksi. He ovat kumpikin hyvin ikäviä ihmisiä. Kuva: HBO

HBO:n muutaman vuoden takainen komediasarja Eastbound & Down (2009–2013) oli kunnarin arvoinen suoritus. Danny McBriden ja Jody Hillin käsikirjoittamassa sarjassa McBride esitti entistä baseball-tähteä Kenny Powersia, jolla oli menestysvuosien seurauksena noussut lievästi sanottuna kusi päähän.

Sarja oli törkeä – ja törkeän hauska. Sitä kuvattiin peräti neljä tuotantokautta, mikä on juoneltaan etenevälle komediasarjalle pitkä elinkaari.

Kaksikon uusin luomus Vice Principals (2016–) ei edes yritä tehdä pesäeroa menestyssarjaan. McBride esittää lukion vararehtoria Neal Gambya, joka on käytöstapojensa ja elämänasenteensa puolesta selvästi Powersin hengenheimolainen.

Itseriittoinen törkimys on jatkuvassa konfliktissa ympäristönsä kanssa, mutta huomaa sen itse hyvin harvoin. Ja jos huomaa, on kaikki muiden syytä.

Sarjan alussa Lincoln High’n rehtori ( Bill Murray ) ilmoittaa vetäytyvänsä eläkkeelle, mikä saa omaa etuaan ajavan Gambyn valppaaksi. Vapautuvaa pestiä koulun johtajana himoitsee kuitenkin koulun toinenkin vararehtori, ruskeakielinen Lee Russell ( Walton Goggins ).

Veriviholliset joutuvat lopulta yhdistämään voimansa, kun heidän ohitseen rehtorinvalinnassa kiilaa Belinda Brown ( Kimberly Hebert Gregory ), rautainen kouluammattilainen ja vieläpä nainen.

Walton Goggins ei ole aiemmin tehnyt suurtakaan vaikutusta koomikkona, mutta Vice Principalsissa hän onnistuu: lipevä ja viekas Russell on jopa Gambya ikävämpi tyyppi.

Avausjakson perusteella kaksikon nahistelussa on silti reilusti paisuttelun varaa. Sarjan tyylilajissa huumori toimii sitä paremmin, mitä röyhkeämmäksi ja yliampuvammaksi hahmojen käytös muuttuu suhteessa tapahtumien todelliseen mittakaavaan. Juuri siinä Eastbound & Down onnistui niin hyvin.

Suurin osa Vice Principalsin mustasta ja roisista huumorista rakentuukin päähenkilön suoltamien törkeyksien ja täysin katteettoman omahyväisyyden varaan. McBriden hahmojen nerokkuus piilee siinä, että kaikesta epämiellyttävyydestään huolimatta ne ovat aina hyvin rakastettavia.

Nytkin mukaan on kirjoitettu pari turvallisempaa hahmoa, kuten viehättävä äidinkielen opettaja, ex-vaimon uusi mies ja ruokalan keittäjä, jotka suovat Gambylle mahdollisuuden vilauttaa sympaattista puoltaan. Näihin saumoihin Gamby tarttuu hyvin harvoin. Silti he jaksavat uskoa Gambyn hyvyyteen – aivan kuten katsojakin.

Ennakkotietojen mukaan Vice Principalsista on kaavailtu kahden kauden mittaista. HBO:lla sarjasta julkaistaan uusi jakso aina maanantaisin.

Vice Principals HBO Nordicilla (hbonordic.fi).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat