Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suositusta kirjasarjasta tutut Tatu ja Patu mellastavat nyt radioaalloilla

Vauhdikkaat veljekset tekevät matkan Outolasta Jori-serkun luo Stadiin

Radio ja TV
 
Ilmari Fabritius / Yle
Lennokkaassa lastenkuunnelmassa Samuli Niittymäki (vas.) on Patu ja Ylermi Rajamaa on Tatu.
Lennokkaassa lastenkuunnelmassa Samuli Niittymäki (vas.) on Patu ja Ylermi Rajamaa on Tatu. Kuva: Ilmari Fabritius / Yle

Äänisuunnittelija Anders Wikstenin leikkauksissa häivytykset on poljettu suohon, ja sinne ne sietävät jäädäkin. Nopea radiomontaasi pitää kuunnelman jatkuvassa liikkeessä, jota tukee – uskokaa tai älkää – mainiosti lastendraamaan istuva pornofunk-tyylinen musiikki.

Radioteatterin lastenkuunnelmissa on viime vuosina luotettu kirjamyyntilistoilla koeteltuihin suosikkeihin ja samoilla linjoilla jatketaan. Aino Havukaisen ja Sami Toivosen kirjoittama Tatu ja Patu -sarja on saanut suosion lisäksi tunnustusta.

Outolasta kotoisin olevien vauhdikkaiden veljesten seikkailuja on palkittu esimerkiksi Finlandia Juniorilla (2007) ja Tietopöllöllä (2010). Jo aiemmin kirjoittajapari voitti Veera-sarjallaan Rudolf Koivu -palkinnon vuonna 2001.

Tatun ja Patun käännösoikeudet on myyty jo 21:een maahan.

Kuunnelmaksi sovitettu Tatu ja Patu Helsingissä on kirjasarjan vanhin osa vuodelta 2003. Kirja on lyhyt ja niin on radiodraamakin. Seikkailu on mahdutettu kahteen runsaan kymmenen minuutin jaksoon, joihin ei suvantovaiheita mahdu.

Veljekset ( Ylermi Rajamaa ja Samuli Niittymäki ) ovat siis saapuneet pääkaupunkiin, jossa heitä vastassa on liikemieheksi ryhtynyt Jori-serkku ( Reino Nordin ).

Bisnes pitää serkun sen verran kiireisenä, että maalaispojat tipahtavat tietenkin kyydistä jo alussa.

Sitten etsitään serkkua mitä erikoisimmilla tavoilla. Matkaa taitetaan esimerkiksi keihäällä, törmäilyautolla ja vesimelonilla.

Vuonna 2008 Sheriffi McGee -kuunnelmasarjasta Sokeain kuunnelmapalkinnolla palkittu dramaturgi-ohjaaja Mikko Viljanen kuljettaa tarinaa varsin perinteisellä kertojalla ( Outi Vuoriranta ), mikä tasapainottaa lennokasta leikkausta ja äänimaailmaa.

Lopussa mukaan saadaan jopa kansanedustajia, joiden silmien alla selviää, mitä on se mystinen höyty, joka nousee Jorin salkusta.

Tatu ja Patu Helsingissä Yle Puheessa klo 7.45.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat