Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mitä rooleja on tarjolla viisikymppisille naisille?

Ainakin äidin rooleja, paljastaa katsaus päivän elokuvatarjontaan

Radio ja TV
 
Kaisu Tervonen
Paramount Pictures
Auringonlaskun katu -elokuvan Norma Desmond joutuu hautaamaan uransa nuoruuden mukana. Onneksi näin ei käynyt 50-vuotiaalle Gloria Swansonille, joka teki Desmondina elämänsä roolin.
Auringonlaskun katu -elokuvan Norma Desmond joutuu hautaamaan uransa nuoruuden mukana. Onneksi näin ei käynyt 50-vuotiaalle Gloria Swansonille, joka teki Desmondina elämänsä roolin. Kuva: Paramount Pictures

”Ei ole kauheaa olla 50. Paitsi jos yrittää olla 25”, lausuu käsikirjoittaja Joe Gillis entiselle elokuvatähdelle Norma Desmondille.

Billy Wilderin draama Auringonlaskun katu paljastaa skitsofreenisen tilanteen, jossa vanheneva naisnäyttelijä usein on. Vanheneminen pitäisi tehdä kunnialla, mutta se ei saisi näkyä, ei ainakaan, jos haluaa romanttiseen pääosaan.

Usein tarjolla onkin sivuosa äidin roolissa, kuten päivän elokuvatarjontakin kertoo. Korppikorttelissa (Fem), Nowhere Boyssa (Hero) ja Mrs. Winterbournessa (Frii) nimekkäät Emy Storm, Kristin Scott Thomas ja Shirley MacLaine näyttelevät päähahmojen äitejä.

Äidin rooli ei tietenkään välttämättä ole huono. Tv-elokuvassa Elämänmeno (Teema) Ritva Oksasen Eila on muutakin: helsinkiläinen, työväenluokkainen, rakastaja ja elättäjä. Sinkkuelämää-elokuvassa (Nelonen) naisnelikko määritellään ennen kaikkea suhteessa toisiinsa.

Ikä voi tarkoittaa myös auktoriteettia. Komediassa Vaippahousut vauhdissa (TV5) Kathleen Turner on vauvakieltä tutkiva tiedenainen, ja tieteisjännärissä Anonymous Rex (Fox) Faye Dunaway on dinosaurusneuvoston puheenjohtaja.

Auringonlaskun kadun Norma Desmond joutuu hautaamaan uransa nuoruuden mukana. Onneksi näin ei käynyt 50-vuotiaalle Gloria Swansonille, joka teki Desmondina elämänsä roolin.

Auringonlaskun katu Teemalla klo 18.00. (K12)

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat