Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Varhaisia Bond-konnia yhdistää fyysinen poikkeavuus

Samalla James Bond itse oli herra täydellisyys: vahva, älykäs, komea ja vailla inhimillisiä heikkouksia.

Radio ja TV
 
Henri Waltter Rehnström
Eon Productions
Scaramangalla (Christopher Lee) on kolme nänniä.
Scaramangalla (Christopher Lee) on kolme nänniä. Kuva: Eon Productions

Tämän iltaisessa Bond-elokuvassa 007 ja kultainen ase (1974) nähdään yksi pääsankarin legendaarisimmista vastustajista. Hän on Christopher Leen esittämä palkkamurhaaja Scaramanga, joka jahtaa brittiagentin päätä kädessään jalometallista valmistettu pistooli.

Sinänsä hyvin tavalliselta mieheltä näyttävällä Scaramangalla on kuitenkin yksi erikoisuus: hänen rinnastaan löytyy kolme nänniä. Näin Scaramanga lukeutuu samaan kastiin varhaisten Bond-konnien kanssa.

Heistä monella oli jokin ruumiillinen poikkeama tai vamma. Tohtori Nolta (Salainen agentti 007 ja tohtori No) puuttuivat sormet, Emilio Largo (Pallosalama) kulki silmälapussa ja Ernst Stavro Blofeld (Elät vain kahdesti) oli arpinaama.

Myös pääkonnien kätyreistä löytyi niin mykkää tappajaa (Kultasormi), rautahammasta (Kuuraketti, 007 rakastettuni) kuin koukkukättäkin (Elä ja anna toisten kuolla). Scaramangankin kätyri on lyhytkasvuinen.

James Bond on puolestaan kaikkea muuta kuin hänen fyysisesti poikkeavat vastustajansa. Hän on itse herra täydellisyys: vahva, älykäs, komea ja vailla inhimillisiä heikkouksia – ainakin varhaisimmissa elokuvissa.

Daniel Craigin aikana Bondista on tullut haavoittuvaisempi. Näin hänen egoaan ei juurikaan tarvitse korostaa vammautuneilla vastustajilla. Tuoreimpien elokuvien muistettavin vammaiskonna lienee Casino Royalen verta itkevä Le Chiffre.

007 ja kultainen ase Nelosella klo 21.00 (K16).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat