Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Naapurissani asuu tiikeri on huikea tarina kerrostalosta

Todella uskottavasti näytelty teatterikorkeakoululaisten kuunnelma perustuu dokumentaariseen materiaaliin.

Radio ja TV
 
Yle
Kuunnelman toteuttivat teatterikorkeakoulun opiskelijat Verneri Lilja (vas.), Henri Tuominen, Ella Lahdenmäki, Heikki Ranta ja Riikka Oksanen (edessä).
Kuunnelman toteuttivat teatterikorkeakoulun opiskelijat Verneri Lilja (vas.), Henri Tuominen, Ella Lahdenmäki, Heikki Ranta ja Riikka Oksanen (edessä). Kuva: Yle

Ovatkohan Naapurissani asuu tiikeri -kuunnelman tekijät kuulleet Herman Rechbergerin huikean kuunnelman Pekka Mikkosen nousu (1978)? Ainakin tapahtumapaikka on sama: kerrostalo. Ja kyllä Naapurissani asuu tiikerikin on aika huikea.

Todella uskottavasti näytelty kuunnelma perustuu dokumentaariseen materiaaliin ja on todentuntuinen tiikeriä myöten. Jos kuulijalla on edes jotain kokemusta tämänkaltaisista todellisuuksista, nauruhermot kutiavat takuulla.

Teatterikorkeakoulun opiskelijoiden kuunnelma pohjustaa ratkaisua, jota ei tule. Kerrostalossa ei tapahdu sitä, mitä odotetaan. Sen sijaan tulee antikliimaksi ja hauska biisi.

Toisena opiskelijakuunnelmana esitettävä Rauhan kierto jää ensimmäisen varjoon. Ei kliseille perustettua ääniteosta kuitenkaan kuuntelematta kannata jättää.

Opiskelijakuunnelmia esitettiin Radioteatterissa myös eilen sunnuntaina. Ne löytyvät Areenasta.

Naapurissani asuu tiikeri Radio 1:ssä klo 21.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat