Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Erinomaisessa brittisarjassa poliisit tutkivat poliiseja

Tummasävyinen Line of Duty on taitavaa työtä.

Radio ja TV
 
BBC
Oikeamielinen rikosylikonstaapeli Steve Arnott (Martin Compston) saa komennuksen poliisin väärinkäytöksiä tutkivaan yksikköön.
Oikeamielinen rikosylikonstaapeli Steve Arnott (Martin Compston) saa komennuksen poliisin väärinkäytöksiä tutkivaan yksikköön. Kuva: BBC

Poliisisarjoissa ovat parasta yleensä poliisit, ja muun muassa siihen perustuu Line of Dutyn (2012–) erinomaisuus. Jed Mercurion luomassa BBC-sarjassa kaikki – niin tutkijat kuin epäillytkin – ovat poliiseja.

Ensimmäisen kauden alussa Steve Arnott ( Martin Compston ) kieltäytyy peittelemästä työtovereidensa virheitä, minkä vuoksi hänet siirretään poliisin väärinkäytöksiä tutkivaan yksikköön. Arnott on poikamaisen näköinen ja herkkä, mikä edustaa sarjassa viattomuutta korruption ja juonittelun keskellä.

Yksikköä johtaa Ted Hastings ( Adrian Dunbar ). Jos Arnottin kasvot ilmaisevat viattomuutta, Hastingsin kasvoilla näkyy kärsimys, epätoivo ja sisäinen kamppailu. Kolmas keskeinen henkilö on Kate Fleming ( Vicky McClure ), jonka työskentelytapa taas on epäsentimentaalisempi, nimenomaan perinteisen miehekäs. Tutkimusten kohteena ensimmäisellä kaudella on ihailtu ja palkittu poliisi Tony Gates ( Lennie James ).

Line of Duty on nopeasti etenevä, taitavasti kirjoitettu ja synkänpuoleinen poliisisarja. Ihmiset manipuloivat toisiaan ja ovat väsyneitä ja ahdistuneita. Säännöllisin väliajoin nähdään brutaalia väkivaltaa.

Ensimmäisen tuotantokauden kömpelöintä antia ovat yhteiskunnallisuuden välähdykset ja sivuosissa vilahtavat rikolliset. Toisella kaudella keskitytään vielä tiukemmin vain ja ainoastaan poliiseihin.

Ensimmäinen kausi on hyvä, mutta toinen on loistava.

Netflixillä on nähtävissä sarjan kaksi ensimmäistä kautta. Suomenkielinen tekstitys on välillä täysin pielessä, joten kannattaa harkita englanninkielisten tekstien käyttöä.

Kolmas kausi tuli Britanniassa televisiosta keväällä, ja neljättä kautta odotetaan ensi vuodeksi.

Aivan olennainen tekijä Line of Dutyn laadussa on sen lyhyys. Ensimmäinen tuotantokausi kestää viisi jaksoa ja toinen kuusi jaksoa.

Liian monen sarjan tuotantokausi on nykyään yli kymmenen jakson mittainen. Silloin jännitteet alkavat helposti löystyä, asiat toistavat itseään, ja juonista voi tulla ylettömän monimutkaisia.

Line of Duty pysyy hyvin koossa. Siksi se pysyy myös kiinnostavana ja jännittävänä.

Line of Duty Netflixillä (netflix.fi).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat