Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Olemme Kummelin kannattelema kansa

25-vuotissynttäreitään tänä vuonna viettävä sketsisarja on yhtenäiskulttuurin linnake, jonka ylläpito ja restaurointi ovat kollektiivisen hyvinvointimme kannalta elintärkeitä tehtäviä.

Radio ja TV
 

Että tämänkin sai kokea! Olen aina halunnut hahmottaa, miten hyvältä Kekkosen kannattajista tuntui vuoden 1978 valitsijamiesvaaleissa. Vihdoin tiedän. Tavoitan saman tyydytyksen lukemalla ääneen tulevan sunnuntain ohjelmatietoja: Kummeli, Kummeli, Kummeli, Kummeli – yhteensä kaksitoista kertaa Kummeli.

Ihana mantra viestittää, että TV2 esittää pyhäpäivän ratoksi sarjan koko kolmannen ja viidennen kauden.

Kun legendaarinen pop-ruhtinas Prince menehtyi huhtikuussa, ystäväni päivittivät sosiaaliseen mediaan kilvan harvinaisia konserttitaltiointeja sekä riipiviä tarinoita edesmenneen artistin biiseistä, jotka olivat muuttaneet heidän elämänsä. Tutkiskelin sydäntäni ja pahoittelin julkisesti, että minun merkittävin Prince-muistoni oli Kummelin Musacorner-sketsi Prinssi Haapamäeltä.

Kyse ei ollut poikkeuksesta: en keksi tilannetta, johon mieleni ei välittömästi linkittäisi Kummeli-sketsiä tai vähintään jotakin tamperelaisnelikon innovoimista älyvapaista hokemista.

En ole pakkomielteineni yksin. Niin elitistinen viiteryhmäni, persuja äänestävät alakoulukaverini kuin eläköityneet sukulaiseni juhlivat kilvan, kun kaikki Kummelin kaudet istutettiin keväällä Yle Areenaan katsottaviksi.

Siihen tiivistyi kaikki olennainen: 25-vuotissynttäreitään tänä vuonna viettävä sketsisarja on lohdullinen yhtenäiskulttuurin linnake, jonka ylläpito ja restaurointi ovat kansakuntamme kollektiivisen hyvinvoinnin kannalta elintärkeitä tehtäviä.

Elämänkatsomukseni kieltää ehdottomasti Kummelin kriittisen tarkastelun. Siksi en koskaan pysähdy ajattelemaan Timo Kahilaisen hiustyylejä tai sarjan naiskuvaa – tai tässä tapauksessa sitä, edustaako Kummelin sunnuntaina nähtävä, alun perin vuosituhannen vaihteessa esitetty viitoskausi enää ohjelman kultakautta.

Luultavasti ei, mutta sillä ei ole mitään väliä. Kummeli on heikoimmillaankin aika lailla parasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat