Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tippi Hedren joutui lintujen ja Hitchcockin armoille

Tosipohjainen The Girl -elokuva perustuu nyt 86-vuotiaan näyttelijän haastatteluun.

Radio ja TV
 
Ava
Sienna Miller näyttelee Linnut-elokuvan piinattua tähteä Tippi Hedreniä.
Sienna Miller näyttelee Linnut-elokuvan piinattua tähteä Tippi Hedreniä. Kuva: Ava

Alfred Hitchcock tunnetaan päähänpinttymästään – ja taidostaan – valita elokuviensa naispääosiin vaaleaverikköjä. Heihin lukeutuvat Ingrid Bergman, Grace Kelly, Kim Novak, Janet Leigh ja Tippi Hedren.

He, jotka eivät ole aiemmin kuulleet Hedrenin koettelemuksista Linnut-elokuvan (1963) kuvauksissa, voisivat ehkä luulla The Girl -elokuvaa liioitelluksi. Tosipohjainen käsikirjoitus nojaa muun muassa Hedrenin, 86, haastatteluun.

Sienna Miller näyttelee kohtalaisen hyvin Hedreniä, joka hämmentyy perin juurin, kun hänet poimitaan tv-mainoksesta mestariohjaajan suurtuotantoon. Hitchcockia esittää niukoin ilmein Toby Jones. Hedrenin paineet kasvavat uskottavasti, kun Hitchcockin puheissa alkaa vilahdella viittauksia seksiin ja elokuvanteko terävänokkaisten lintujen kanssa käy yhä hurjemmaksi.

Loppupuolella ohjaaja Julian Jarroldin ote löystyy, kun hän vaihtaa toviksi etualalle Hitchcockin. Tuolloin kuvataan jo helpommin unohdettavaa Marnieta (1964). Se kertoo puoliabsurdin tarinan frigidistä naisvarkaasta (Hedren), joka kiristetään avioliittoon ja joka joutuu alistumaan seksiin.

Lopputeksteissä Marniesta puhutaan Hitchcockin viimeisenä mestariteoksena, mutta osuvamman määritelmän The Girl esittää tarinansa kautta: Marnie on kuva Hitchcockin seksuaalisesta turhautumisesta Hedreniin – ja ehkä myös muihin etäisiin vaaleaverikköihinsä.

The Girl Avalla klo 21.00. (K12)

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat