Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kazio Ishiguron tarinoista syntyy haikeita elokuvia

Brittikirjailijan teksteistä tehtyjä elokuvia yhdistää sama teema: maailma on radikaalisti muuttunut ja päähenkilöillä on vaikeuksia sopeutua tilanteeseen.

Radio ja TV
 
MTV3
Ole luonani aina -elokuvan pääosissa ovat Carey Mulligan (vas.), Keira Knightley ja Andrew Garfield.
Ole luonani aina -elokuvan pääosissa ovat Carey Mulligan (vas.), Keira Knightley ja Andrew Garfield. Kuva: MTV3

Romanttinen ja surullinen Ole luonani aina (2010) perustuu brittikirjailija Kazio Ishiguron samannimiseen romaaniin. Elokuva kertoo kolmesta erikoisessa sisäoppilaitoksessa kasvatetusta nuoresta ( Carey Mulligan, Andrew Garfield, Keira Knightley ), jotka opiskelevat elämään oman erityisen kohtalonsa kanssa. Monet lapsuudenkokemukset ovat jääneet heille käsittämättömiksi.

Elokuva on spefiä, spekulatiivista fiktiota, joka kertoo vaihtoehtoisesta maailmasta. Maailma muistuttaa kuitenkin suuresti omaa maailmaamme.

Vuonna 1954 syntynyt Ishiguro on laajasti arvostettu kirjailija. Pitkän päivän ilta (1993) perustui Ishiguron samannimiseen kuuluisaan romaaniin, joka sai Booker-palkinnon. Ja 1930-luvulle sijoittuva Valkoinen kreivitär (2005) perustuu puolestaan Ishiguron käsikirjoitukseen. Molemmat elokuvista ohjasi James Ivory, Ole luonani aina -elokuvan ohjaaja on Mark Romanek.

Samanlaiset teemat yhdistävät näitä kolmea elokuvaa. Kaikissa niissä päähenkilöitä ympäröivä maailma on radikaalisti muuttunut ja heillä on vaikeuksia sopeutua uuteen tilanteeseen. He kamppailevat muutosten ymmärtämisen kanssa ja yrittävät samalla luoda uudenlaista identiteettiä. Teema esiintyy muuallakin Ishiguron tuotannossa.

Jokaisen elokuvan tarinaa hallitsee haikeus, kaikkialla henkivä kaihoisa surumielisyys. Mikään niistä ei ole nopeatempoinen eikä niissä ole juurikaan huumoria.

Ole luonani aina on esimerkki siitä, miten hienosta ja liikuttavasta kirjasta voi tehdä hienon ja liikuttavan elokuvan olemalla alkuteokselle hyvin uskollinen.

Ole luonani aina MTV3:lla klo 23.45.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat