Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Älypuhelin panisi uusiksi monta elokuvaklassikkoa

Internetin aikakaudella Psykon suihkumurhaa ei olisi tapahtunut.

Radio ja TV
 
20th Century Fox
Oi niitä aikoja: Colin Farrell puhelinkopissa.
Oi niitä aikoja: Colin Farrell puhelinkopissa. Kuva: 20th Century Fox

Marraskuussa 2000 kuvattu Phone Booth on tiivis trilleri puhelinkoppiin jumittuvasta ylimielisestä pukumiehestä, joka joutuu tarkka-ampujan kiristämäksi.

Mutta enää tätä elokuvaa ei voisi tehdä, sillä lasiseinäiset ja ovelliset kopit ovat kadonneet New Yorkista ja monista kaupungeista melkein kokonaan. Tuoreimpien tietojen mukaan niitä on Manhattanin kadunkulmissa enää neljä kappaletta.

Puhelinkoppien ja lankapuhelinten korvautuminen monitoimisilla älypuhelimilla pakottaisi muokkaamaan uusiksi monta muutakin elokuvaa tai elokuvan kohtausta.

Minne Tippi Hedrenin hahmo pakenisi hyökkääviä lintuja Linnuissa (1963), kuinka sarjamurhaaja saisi Clint Eastwoodin poliisin ravaamaan vihjeittensä perässä Likaisessa Harryssa (1971) tai minkä Michael Douglasin raivostunut jokamies nyt ampuisi seulaksi konepistoolilla Rankassa päivässä (1993)? Puhumattakaan kaikista lankapuhelimien johdoilla kuristetuista tai bakeliittipuhelimien luurilla pahoinpidellyistä.

Kevyt kamerapuhelin olisi vienyt pohjan myös Mementolta (2000), jossa muistihäiriöstä kärsivä mies kehittää monimutkaisen järjestelmän vaimonsa murhaajan jäljittämiseksi.

Karttapalveluiden ja paikallistamisjärjestelmien aikakaudella katoaminen ja eksyminenkin on vaikeaa: Hyvästi siis esimerkiksi Turhuuksien rovio (1990), jossa yksi kääntyminen johtaa vaikeuksiin.

Ja voisiko Psykoa (1960) siirtää nykyaikaan? Ei tietysti: Janet Leighin hahmo tarkistaisi netin matkailusivulta Bates Motelin saamat pisteet ja päättäisi jatkaa matkaa.

Phone Booth MTV3:lla klo 22.35.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat