Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sketsisarjan ulkoministeri tulistui rotusorrosta

Mutapainin ystävissä esiintyi suoraselkäinen poliitikko, joka ei jossitellut ympäripyöreitä.

Radio ja TV
 
Ulkoministerillä (Kari Heiskanen) palaa hermot.
Ulkoministerillä (Kari Heiskanen) palaa hermot.

Etelä-Afrikassa harjoitettiin yli 40 vuotta laillistettua rotusortopolitiikkaa, ja Suomen ylimmillä valtioelimillä oli suuria vaikeuksia muotoilla kielteistä kantaa. Eduskunta sääti lain suomalaisyritysten kauppakiellosta vasta 1987 eli neljä vuotta ennen apartheidin päättymistä.

Mutta oli poliittisilla avainpaikoilla myös tiukkoja sorron tuomitsijoita, kuten sketsisarja Mutapainin ystävien ulkoministeri ( Kari Heiskanen ). Häntä työmatka Etelä-Afrikkaan järkytti niin, että hän löi ajankohtaisohjelman päätteeksi studion sohvapöydän palasiksi.

Televisiohaastatteluksi muokatun sketsin (1985) komiikka kärjistyy tietysti ammattipoliitikolta täysin odottamattomaan avautumiseen sekä kaiken ympäripyöreän jossittelun välttelyyn.

”Kosketeltiinko noissa neuvotteluissa mahdollista bilateraalista kaupankäyntiä”, kysyy pokkansa pitävä toimittaja ( Pirkka-Pekka Petelius ).

”No kyllä siinä oli neuvottelut neuvoteltu kun minä sanoin, että yhtä ainutta Suomen markkaa ei tänne auschwitziin enää tuoda”, ulkoministeri vastaa.

Se oli suoraa puhetta – ulkoministeri Paavo Väyrysen kuvitteelliselta aikalaiselta.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat