Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Abraham Lincoln listi vampyyritkin

Vuosina 1861–1865 hallinnut Lincoln on amerikkalaispresidenteistä myyttisin.

Radio ja TV
 
Tuomo Yrttiaho
Sub
Abraham Lincoln: Vampire Hunter -elokuvassa Lincolnia esittää Benjamin Walker.
Abraham Lincoln: Vampire Hunter -elokuvassa Lincolnia esittää Benjamin Walker. Kuva: Sub

Yhdysvaltain presidentiksi on vuosien saatossa pyrkinyt ja päässyt kaikenlaista väkeä. Populaarikulttuurin näkökulmasta yksi on silti ylitse muiden: vuosien 1861–1865 presidentti Abraham Lincoln (1809–1865).

Lincoln on amerikkalaispressoista myyttisin, ja hänen vaiheissaan on kieltämättä keskiverto valtionpäämiehen uraa enemmän aihetta legendoille: orjuuden vastustaminen, sisällissota ja salamurhaajan luotiin päättynyt elämä.

Myyttiä ovat osaltaan rakentaneet monet Lincolnista kertovat elokuvat 1900-luvun alusta lähtien. Tunnetuin niistä lienee John Fordin Kansan sankari (1939), pääosassaan Henry Fonda.

Lincoln-huuma ei jäänyt viime vuosituhannelle. Pelkästään vuonna 2012 hänestä valmistui peräti kaksi elokuvaa. Molemmat esittävät hänet tuttuna symbolina amerikkalaiselle oikeamielisyydelle.

Steven Spielbergin ohjaama Lincoln kuvaa vakavan presidentin ( Daniel Day-Lewis ) ponnisteluja orjuuden ja sisällissodan pysäyttämiseksi. Se toinen, Subilla tänään nähtävä Abraham Lincoln: Vampire Hunter, näyttää silinteristä ja leukaparrastaan tunnetun Lincolnin ( Benjamin Walker ) vampyyreja listivänä sankarina.

Timur Bekmambetovin elokuva perustuu Seth Graham-Smithin romaaniin, ja siinä verenimijät ovat tietysti orjia hyväksikäyttäviä plantaasinomistajia.

Abraham Lincoln: Vampire Hunter Subilla klo 21.20. (K16)

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat