Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eripariset kaverukset etsivät ryöstösaalista

Vuoden 1988 Texasiin sijoittuva Hap and Leonard perustuu Joe R. Lansdalen rikosromaaneihin.

Radio ja TV
 
James Minchin / SundanceTV
Hap (James Purefoy) ja Leonard (Michael K. Williams) ovat työläismiehiä Texasista.
Hap (James Purefoy) ja Leonard (Michael K. Williams) ovat työläismiehiä Texasista. Kuva: James Minchin / SundanceTV

Michael K. Williams on näytellyt laatusarjoissa kahta mieleenpainuvan karismaattista sivuhenkilöä. Langalla-sarjassa hän oli oikeudentuntoinen kovanaama Omar ja Boardwalk Empiressa mustien johtaja Chalky White.

Joe R. Lansdalen kirjasarjaan perustuvassa Hap and Leonardissa Williams esittää taas kovakasvoa, Vietnamin sodan veteraania Leonardia. Tämän paras kaveri on valkoihoinen aseistakieltäytyjä Hap ( James Purefoy ). Leonard on homo ja Hap hetero, ja kaverussuhdetta ihmettelevät Teksasin syrjäseudulla lähes kaikki.

Eletään vuotta 1988, mutta tapahtumat saavat alkunsa kaksi vuosikymmentä aiemmin, jolloin teksasilaiseen jokeen ajaa pankkiryöstäjien auto. Kohtaus on toteutettu masentavan amatöörimäisesti: pakoautosta pelastautuva ryöstäjä pulpahtaa pintaan väärästä kohdasta väärään aikaan ja läpimärät setelit, jotka hän nyrkissään tuo rantaan, kuivuvat silmänräpäyksessä.

Sarjan avauskaudella kaveruksista asettuu etualalle Hap, jonka ex-vaimo Trudy pyytää apua ryöstösaaliin etsintään. Edesmenneeltä pankkirosvolta on kuultu vain, että pakoauton uppoamispaikan lähellä oli metallisilta.

Trudya esittää Mad Men -draamasarjassa loistanut Christina Hendricks. Teksasin maaseudulle hän ei istu yhtä luontevasti kuin Manhattanin toimistoihin, mutta hippiaikaan sijoittuviin takaumiin vähän paremmin.

Vuonna 1988 Hapin idealismi on jo karissut. Trudy taustajoukkoineen sen sijaan kertoo perustavansa hyväntekeväisyysjärjestön, jos rahat löytyvät.

Takaumin kerrotaan myös se, miten Hapista ja Leonardista tuli kavereita. Heidän sanailustaan ja syrjäseudun vinosta rikostunnelmasta tulee mieleen Elmore Leonardin teksteihin perustuva nykyajan šeriffisarja Justified. Kyseiseen kirjailijaan taitaa viitata toisen päähenkilön etunimikin.

Välillä Hapin ja Leonardin sananvaihto luistaa, välillä ei. Eniten kuuden jakson aikana häiritsee kuitenkin keskeisten käänteiden löyhyys. Lisäksi areenalle marssitetaan liioitellun eksentrinen tappajapariskunta, joka sopii syrjäseutusarjaan kuin pandakarhu päivätansseihin. Tunnelma kärsii, ja mustasta huumorista tulee turhan suoraviivaista.

Sarjasta paraikaa tekeillä oleva toinen tuotantokausi nojaa romaanisarjan kakkososaan Mucho Mojo (1994). Sen tarinassa Leonard pyrkii puhdistamaan edesmenneen setänsä maineen, joten toivoa sopii, että tuolloin etunäyttämö annetaan Williamsille.

Hap and Leonard HBO Nordicilla (www.hbonordic.com).

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat