Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mindy Lahirin tärkein projekti on rakkaus

Koomikko Mindy Kaling loi komedian gynekologista ja tämän työtovereista.

Radio ja TV
 
Mary Ellen Matthews
Mindy Kaling esittää itse sarjansa pääosaa, rakkaudennälkäistä ja itseriittoista lääkäriä Mindy Lahiria.
Mindy Kaling esittää itse sarjansa pääosaa, rakkaudennälkäistä ja itseriittoista lääkäriä Mindy Lahiria. Kuva: Mary Ellen Matthews

Erinomaisen komediasarjan The Mindy Projectin (2012–) nimestä jo kuulee, että kyse on amerikkalaiskoomikko Mindy Kalingista. Kaling on sarjan luoja, pääosan esittäjä ja noin joka viidennen jakson käsikirjoittaja.

Suomalaiset saattavat muistaa Kalingin Konttorin amerikkalaisversiosta (2005–2013), jossa hän esitti intialais-amerikkalaista Kellyä.

The Mindy Projectin päähenkilö Mindy Lahiri on naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri. Sivuhenkilöt ovat enimmäkseen Mindyn työtovereita.

Sarja on työpaikkakomedia, jossa työ kuitenkaan ei ole suuressa roolissa.

The Mindy Projectissa ei tykitetä vitsejä, vaan siinä on panostettu rentouteen ja luontevuuteen. Parhaimmillaan sarjassa on romanttisen komedian humalluttavaa, kuplivaa kepeyttä. Jaksot kestävät 20 minuuttia, ja niitä on helppo katsoa monta peräkkäin.

Pilottijakso tosin ei ole The Mindy Projectia parhaimmillaan.

Ensimmäinen tuotantokausi keskittyy romantiikkaan uskovan Mindyn kumppaninetsintään. Myöhemmin hän päätyy parisuhteeseen, ja sarjan huumorin aiheet vaihtuvat.

Kaling on korostanut, ettei hän halunnut tehdä henkilöhahmostaan liian miellyttävää.

Sarjan Mindy ei ole yhtä herttainen tai ihana kuin romanttisten komedioiden naispäähenkilöt. Hänestä ei koskaan tule sellaista miljoonien naisten samastumiskohdetta kuin Sinkkuelämän Carrie Bradshaw’sta. Mindy on siihen liian ärsyttävä ja itseriittoinen.

Kaling on kertonut Mindyn hahmon saaneen inspiraatiota Jäitä hattuun -sarjan päähenkilöstä Larrysta. Tosin Mindyn toiminta jää kauas Larryn koomisesta itsekkyydestä.

Olisiko Mindyn hahmo ollut mahdollinen vaikka kaksikymmentä vuotta sitten? Tuskin. Me hyväksymme naispäähenkilöiltä nykyään enemmän epämiellyttävyyttä ja jopa antisankariutta kuin aikaisemmin. Pisimmälle viety esimerkki tästä taitaa olla Girlsin (2012–) inhottu ja rakastettu Hannah Horvath.

Valitettavasti The Mindy Project ja Girls eivät ole olleet Yhdysvalloissa suuria katsojamenestyksiä. Ilmeisesti naispäähenkilöiden odotetaan edelleen olevan mukavia. Se on komedialle suuri rajoite.

The Mindy Project HBO Nordicilla (hbonordic.fi).

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat