Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ja kesän parhaana palkitaan…

Maikkarin heinäkuussa esittämä Yövartija oli kesän tv-kokemuksista hienoin, koska se oli klassisin.

Radio ja TV
 

Vielä on kesää jäljellä, mutta olen jo kruunannut MTV3:n heinäkuussa esittämän Yövartijan, eli The Night Managerin, kesän hienoimmaksi televisiokokemukseksi. Yövartija oli hienoin, koska se oli klassisin. Kaikin tavoin.

Oli ensinnäkin täydellistä, että John le Carrén samannimiseen romaaniin perustuva Yövartija tuli ulos Maikkarilta. Kesämainosten katkomat tv-sarjat ovat suoratoistopalvelujen aikakaudella katoavaa kansanperinnettä.

Ihanalta tuntui myös tieto, että vuonna 1993 ilmestynyttä romaania oli yritetty filmata elokuvaksi muutamaankin otteeseen siinä onnistumatta. Tiedonpala muistutti ajasta, jolloin laatusarjan ilmaantuminen televisioon oli Tapaus, jonka edellä ihmisellä oli kaikki maailman aika pyöräillä kirjastoon lukemaan Katso-lehdestä se, mitä Tapauksesta tiedettiin kertoa.

Se, että Yövartija on tehty romaanista, ja onnistuneesti, on myös jotenkin niin… retroa.

Melkein kuin Kummisetä, jonka Mario Puzo julkaisi 1969. Tai David Morrellin Ajojahti (1972), joka muuttui ensimmäiseksi Rambo-elokuvaksi. Tai Kauriinmetsästäjä (1978)!

Khmm, otetaas takapakkia. Kauriinmetsästäjä oli elokuva, josta tehtiin romaani. Mutta saitte varmaan kiinni ajatuksesta?

Ja sitten oli vielä sarjan loppu. Sen klassisuus meni jo yllätyksen puolelle.

Yövartijassa se nimittäin oli: ihan oikea loppu. The End. Se tuntui paitsi klassiselta, myös freesiltä. En muista viime aikoina katsoneeni montakaan sarjaa, joka olisi kyennyt samaan. Sarjoihin tehtailtavat jatkokaudet kun varmistavat sen, että ainakaan ensimmäisen kauden päätteeksi on turha odottaa kummoistakaan closurea.

Esteenä sen pituinen se -lopuille on tietenkin myös sarjojen karhea elämänmaku. Oikeassa elämässähän paha harvemmin saa palkkaansa.

Yövartijassa ei onneksi uskottu moiseen makuun.

Kun kaikkeen edellä mainittuun lasketaan mukaan vielä konnaa esittänyt i-h-a-n-a Hugh Laurie, oli lähellä, etten kruunannut sarjaa koko kesäloman parhaaksi elämykseksi.

Elämä television ulkopuolella voitti.

Onneksi. Sittemmin nimittäin selvisi, että Hugh Laurie ja sankariroolia näytellyt Tom Hiddleston ovat sanoneet voivansa harkita toista kautta, ”jos John le Carré kirjoittaisi uuden romaanin”.

Älkää viitsikö, isot miehet. Toinen kausi – ei kovin klassista.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat