Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Self help -guru lumosi dokumentaristinkin

Joe Beringer esittää Tony Robbinsin supertähtenä – ja aina parhaasta kuvakulmasta.

Radio ja TV
 
Tuomo Yrttiaho
Netflix
Tom Robbins on iso ja karismaattinen mies.
Tom Robbins on iso ja karismaattinen mies. Kuva: Netflix

Nainen soittaa eropuhelun, uskonlahkon hyväksikäytön uhri avautuu tuhoisasta elämästään, tohvelisankari karjuu mikrofoniin kuin leijona – ja tuhannet tuntemattomat kannustavat vieressä. Siinä vain muutama esimerkki siitä, mitä Tony Robbinsin (s. 1960) seminaareissa saattaa tapahtua.

Yhdysvaltalainen Robbins on yksi aikamme tunnetuimmista elämäntapa- ja bisneskouluttajista. Hän on julkaissut myös useita parempaan elämään ja menestyksen makuun johdattavia oppaita, ja asiakkaisiin ovat kuuluneet muiden muassa Bill Clinton ja Margaret Thatcher.

Netflixin dokumentti Tony Robbins: I’m Not Your Guru (2016) vie katsojan keskelle Robbinsin Meet Your Destiny -seminaarin hurmosta. Vuosittain järjestettävän seminaarin puitteet ovat kuin rockkonsertissa. Tunnekylläisessä tapahtumassa tilitystä seuraa aina mahtipontisella musiikilla buustattu katarsis.

Robbins on iso ja karsimaattinen mies, joka puhuu karkeasti, suoraan ja tunteisiin vedoten. Ilmeisesti ohjaaja Joe Beringerinkin on ollut vaikea vastustaa gurun lumoa. Arvostetusta Paradise Lost -dokumenttisarjastaan tunnettu Berninger ei edes yritä päästä perille Robbinsista henkilönä tai tämän evankeliumin ideologisesta puolesta. Sen sijaan Robbins esitetään avuliaana supertähtenä – ja aina parhaasta kuvakulmasta.

Kaikkien ulottuvilla Robbins ei tietenkään ole: tiketti kuusipäiväiseen seminaariin maksaa 5 000 dollaria. Kyse on siis isosta bisneksestä, mutta siitä dokumentti ei puhu sanaakaan.

Tony Robbins: I’m Not Your Guru Netflixissä (netflix.fi).

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat