Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maaret Kallio sai oman ohjelman – julkkisterapeutin vieraaksi pääsivät vain ”ihanat miehet”

Yhden illan juttu ei yllä samaan tasoon kuin selkeä esikuvansa Yökylässä Maria Veitola.

Radio ja TV
 
Raisa Mattila
Liv
Maaret Kallion ensimmäinen vieras on vapaaottelija Makwan Amirkhan. Hänet Kallio kohtaa muun muassa painimatolla.
Maaret Kallion ensimmäinen vieras on vapaaottelija Makwan Amirkhan. Hänet Kallio kohtaa muun muassa painimatolla. Kuva: Liv

Livillä tänään alkava Yhden illan juttu on ristiriitainen tapaus.

Ohjelma on psykoterapeutti Maaret Kallion oma show, jossa aiemminkin ruudussa viihtynyt Kallio tapaa julkkismiehiä ja koettaa saada nämä avautumaan kameran edessä. Työstään, lapsuudestaan – ja erityisesti parisuhdeasioistaan.

Avausjaksossa Kallio tapaa 27-vuotiaan vapaaottelijan Makwan Amirkhanin, jonka elämässä on riittänyt käänteitä kerrattavaksi kameroiden edessä.

Kallio esiintyy julkisuuskuvastaan tutulla tavalla. Hän elehtii rauhallisesti ja puhuu pehmeällä äänellä. Myös silloin, kun joutuu Amirkhanin alle painimattoon.

Terapeutin vaikein kysymys Amirkhanille on se, voisiko nainen, vaikka Kallio itse, esiintyä Amirkhanin tavoin paljastavissa Instagram-kuvissa ja olla silti ammatissaan uskottava. Hyvä kysymys.

Ohjelman yhteydessä se kuitenkin tuntuu tekopyhältä, sillä juuri siinä sorrutaan rakentamaan sukupuolirooleja.

Kanavan puffitekstissä kerrotaan, kuinka Kallion ohjelma on ”ihana sarjauutuus”, jossa psykoterapeutti tapaa ”ihania ja ikonisia suomalaismiehiä”.

Miksi vain miehiä? Sille ei kerrota perusteluja.

Tuntuukin, että ainut syy päähenkilöiden rajaukselle on se, että miehet vain sattuvat olemaan luonnostaan ikonisempia kuin naiset. Tai että ”naisten kanavalla” Livillä täytyy puhua miehistä, koska muu saisi katsojat kaikkoamaan.

No, ei tietenkään saisi.

Ohjelman ilmeisin esikuva on MTV3:lla viime syksynä pyörinyt Yökylässä Maria Veitola. Sarjassa toimittaja Maria Veitola kävi yökylässä tunnettujen suomalaisten kodeissa, niin miesten kuin naistenkin.

Se olikin valtavan hyvä sarja, jossa hahmoista oikeasti saatiin uutta irti. Esimerkiksi jakso, jossa Veitola vietti yön kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen kotona Viitasaarella, oli tv-viihteen lisäksi tiedonvälitystä. Harva vallanpitäjä päästää toimittajaa kotiinsa kahdeksi vuorokaudeksi.

Hakkarainen päästi, ja Veitola käytti tilaisuuden hyväkseen ja kyseli kansanedustajan poliittista maailmankuvaa rakentaneista asioista.

Yhden illan jutussa tavataan vielä muun muassa muusikko Jussi69, näyttelijä Antti Reini sekä kansanedustaja Pekka Haavisto, jonka kanssa Kallion on tarkoitus puhua erityisesti rauhanneuvottelijan työstä.

Yhden illan juttu alkaa Livillä klo 21.00.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat