Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yle Puheen uusi talk show esittelee kaksi mimmiä, joilla on missio

”Me tarvitsemme naisia, joilla on ballsit”, show’n vetäjät Yagmur Özberkan ja Susani Mahadura julistavat.

Radio ja TV
 
Petra Soikkeli / Yle
Kun Yagmur Özberkan (vas.) ja Susani Mahadura pantiin Ylellä samaan studioon, se oli rakkautta ensi silmäyksellä.
Kun Yagmur Özberkan (vas.) ja Susani Mahadura pantiin Ylellä samaan studioon, se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Kuva: Petra Soikkeli / Yle

Yle Puheen uusi talk show syntyi monella tapaa sattumalta.

”Olin Suomenlinnassa oppaana, ja Ylen porukat tulivat kierrokselle. Meillä oli hauskaa. He sanoivat, että sopisin Ylelle”, Susani Mahadura muistelee.

Kesällä 2015 Mahadura teki Puheella työharjoittelun. Yagmur Özberkan oli myös työskennellyt kanavalla. Sitten heidät päätettiin panna samaan studioon.

”Se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Emme olleet edes tavanneet aiemmin”, Mahadura sanoo ja nauraa.

Kaksi nuorta naista radiostudiossa on aika harvinainen kokoonpano. Paljon tyypillisempi asetelma on mies ja nainen tai kaksi miesjuontajaa.

”Meitä on kaksi vahvaa mimmiä parantamassa maailmaa. Jengi on epäillyt, toimiiko se”, Özberkan kertoo. ”On väitetty, että meidän egomme eivät mahdu samaan huoneeseen”, lisää Mahadura.

Tällaisesta tyypittelystä he haluavat päästä eroon. ”Minuun suhtaudutaan nuorena kauniina naisena, ei pätevänä tekijänä. Naisetkin tekevät sitä”, Mahadura suree.

Özberkan on kotoisin Turusta, Mahadura Mikkelin Luusniemestä. ”Olen maalta, olen nähnyt kun lehmä poikii – ihan oikeasti”, Mahadura sanoo.

Özberkanin mielestä radio on helpompi väline puhua kuin televisio. ”Mikki ei jännitä samalla tavalla kuin kamera. Ihmisten tarinat, persoonat ja näkökulmat kiinnostavat.”

Ohjelmasarjassaan naiset haluavat lähestyä aiheitaan omakohtaisten kokemusten kautta. Välillä studiossa on vieraita, välillä he keskustelevat keskenään. ”Mutta tämä ei ole missään nimessä mikään naisten ohjelma!”

Ensimmäisessä suorassa lähetyksessä käsitellään menestyvien naisten asemaa yhteiskunnassa. Vieras on aihetta ajatellen hieman yllättävä: urheilutoimittaja Kaj Kunnas.

Sanomisissaan Mahadura ja Özberkan eivät aio jarrutella. ”Me tarvitsemme naisia, joilla on ballsit.”

Mahadura & Özberkan Yle Puheessa klo 13.03.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat