Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

John Landis kertoi ihmissudesta Lontoossa – Michael Jackson innostui ja pyysi häntä Thriller-videon ohjaajaksi

Ihmissusi Lontoossa kertoo amerikkalaisopiskelijoista, joiden Englannin-matka muuttuu painajaiseksi.

Radio ja TV
 
Yle
Ihmissusi Lontoossa -elokuvassa opiskelija David Kessler (David Naughton) temmataan mukaan makaaberiin tapahtumaketjuun.
Ihmissusi Lontoossa -elokuvassa opiskelija David Kessler (David Naughton) temmataan mukaan makaaberiin tapahtumaketjuun. Kuva: Yle

Deltajengi ja Blues Brothers olivat tehneet kolmekymppisestä John Landisista yhden Hollywoodin kuumimmista kultasormista, kun hän tarttui kauhukulttuurin perushahmoon ihmissuteen. Se oli tuotu valkokankaille vuoden 1935 ja 1941 genreklassikoissa.

Noihin elokuviin myös viitataan Ihmissusi Lontoossa -elokuvassa (1981), jossa amerikkalaisopiskelijat ( David Naughton ja Griffin Dunne ) temmataan Englannin syrjäseuduilta Lontooseen ulottuvaan makaaberiin tapahtumaketjuun.

Missä Joe Danten karvan verran varhaisempi Ulvonta vielä turvautui seksin ja kuoleman rinnastamiseen, käsikirjoittajaohjaaja Landis löytää tasapainon kauhulle ja šokkiefekteille, sysimustalle huumorille ja teinilääpintää hienostuneemmalle romantiikalle (brittihoitsuna Jenny Agutter ).

On huomionarvoista, etteivät pätevät päivitykset synnyttäneet isompaa ihmissusileffojen aaltoa. Michael Jackson kuitenkin innostui ja halusi Landisin historiallisen musiikkivideonsa Thrillerin (1983) ohjaajaksi.

Ihmissusi Lontoossa näytti yksityiskohtaisesti, miten hyökkäyksen uhri täydenkuun öinä muuttuu karvaiseksi pedoksi.

Tietotekniikka ei ollut vielä mullistanut elokuvateollisuutta, kun Rick Bakerin käsityönä taituroimat erikoistehosteet palkittiin uuden maskeerauskategorian ensimmäisellä Oscarilla.

Ihmissusi Lontoossa Teemalla klo 21.55. (K16)

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat