Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tanskalaissarjoilta odotetaan nyt ihmeitä ihmeiden perään

Dicte onkin aika jännä tapaus: sekä puppua että hyvää viihdettä.

Radio ja TV
 
Per Arnesen / Yle
Rikostoimittaja Dicte Svendsenin (Iben Hjejle) seikkailuja seuraavat innokkaasti ennen kaikkea naiset.
Rikostoimittaja Dicte Svendsenin (Iben Hjejle) seikkailuja seuraavat innokkaasti ennen kaikkea naiset. Kuva: Per Arnesen / Yle

Vallan linnakkeen ja Rikos-sarjan jälkeen tanskalaisilta sarjoilta odotetaan nyt ihmeitä ihmeiden perään. Uusin Perilliset onkin vastannut odotuksia, ja kohta siitä nähdään meillä uudet jaksot.

Mutta kas kummaa, tänä vuonna Tanskasta on tullut myös pari sarjaa, jotka tuntuvat olevan ihan puppua.

Ensin oli Petos-trilleri, joka osoittautui katsojien petkutukseksi. Alku lupaili tuttua laatua, mutta jakso jakson perään kävi selväksi, ettei jännitys edennyt mihinkään suuntaan, poliisit pyörittelivät silmiään ja peukaloitaan, ja pahikset käyttäytyivät kummallisesti. Sarjan käsikirjoitus saattoi olla ihan okei, mutta ohjaus oli hukassa.

Sattuuhan sitä, paremmissakin tv-maissa.

Tänä kesänä alkoi Dicte, joka herätti vielä enemmän hämmästystä. Keski-ikäinen rikosreportteri Dicte Svendsen palaa kotikaupunkiinsa Aarhusiin teini-ikäisen tyttärensä kanssa, ex-mies seuraa pian vanavedessä, ja uudessa työpaikassa syntyy sutinaa valokuvaajan kanssa.

Dicte ( Iben Hjejle ) sattuu aina paikalle, kun jossakin tapahtuu hirveitä henkirikoksia. Aarhus vaikuttaa pikkukaupungilta, vaikka tosiasiassa siellä asuu yli 200 000 ihmistä. Aarhus on Tanskan Turku. Sarjan perusteella siellä työskentelee vain kaksi poliisia.

Epäuskottavaa roskaa, totesi moni heti ensimmäisen jakson perusteella. Tanskalaisillakin on ollut huomauttamista.

Silti sitä on katsottu innolla. Dicte ei tosiaankaan ole realistinen, mutta se ei ole myöskään draamakomediaa, vaan jotakin näiden väliltä.

Dicte on Tanskan TV2:n tuotantoa, kuten on myös Netflixiin päätynyt Rita sekä taannoinen Anna Pihl. Kaikissa on päähenkilöinä omapäisiä, ammatissaan pärjääviä naisia. Rita on opettaja, ja Anna oli poliisi.

Naisviihde on tylsä sana, mutta on selvää, että naiskatsojat ovat päässeet nopeammin jyvälle Dicten perimmäisestä tarkoituksesta kuin miehet. Meitä naisia varten Dicten koti on sisustettu niin kivasti, ja Dicten villapaitojen väri miellyttää silmää joka kohtauksessa. Iben Hjejlen hiukset on aina jätetty sopivasti sekaisin, jopa silloin kun Dicte lähtee juhlimaan.

Dicten ammatti on jännittävämpi kuin keski-ikäisten naisten keskimäärin, suhteet ex-mieheen ovat periaatteessa kunnossa, ja tyttärenkin kanssa riidat menevät nopeasti ohi.

Dictellä on myös kaksi uskollista naisystävää, joista toinen tosin putosi kuviosta, kun siirryttiin kakkoskaudelle. Elämä heittelee traumoista onnelliseen arkeen.

Hyvässä tv-viihteessä tunteet ovat uskottavia. Muu on sivuseikka.

Dicte TV1:ssä klo 21.05. (K16)

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat