Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Täti-ikäinenkin löytää kuunneltavaa YleX:ltä

Nuorten suosikkikanava on nykyään Radio SuomiPOP. YleX:n puolellakin kannattaisi kuitenkin piipahtaa.

Radio ja TV
 

Mistä tiedät olevasi liian vanha kuuntelemaan YleX-radiokanavaa?

Siitä, että kutsut sitä toisinaan vahingossa Radiomafiaksi.

Oma YleX-suhteeni päättyi jo monta vuotta sitten. Musiikki tuntui olevan vain räppiä, koko ajan oli menossa joku hölmö kilpailu ja juontajien jutustelu oli pelkkää meuhkaamista.

Ja omille ja juontajaparin jutuille äänekkäästi nauraminen: voi miten sitä inhoankaan.

Talvella sain kuulla, että YleX Etusivu -niminen ohjelma ruotii Helsingin Sanomiin kirjoittamaani juttua.

Tieto kauhistutti. Ohjelma ei ollut tuttu, ja pelkäsin juontajien vitsailevan ilkeästi haastateltavieni kustannuksella. (Edellinen lause ei kerro niinkään minusta vaan joidenkin kaupallisten kanavien juontajien vitsailutyylistä.)

Etusivu oli kuitenkin raikas tuttavuus. Juontajat eivät ilkeilleet kenellekään eivätkä edes pitäneet jatkuvaa, mukamas-iloista tunnelmaa itse nauramalla.

Sen sijaan he puhuivat asiaa.

Myöhemmin tarkistin, että mikä tämä Etusivu on. YleX:n nettisivulla se on määritelty Suomen ainoaksi nuorille suunnatuksi asiaohjelmaksi valtakunnallisella radiokanavalla. Ohjelma käsittelee päivän uutisia ja puheenaiheita.

Tämä täti sanoo, että nyt nuoriso Etusivua kuuntelemaan, niin opitte yhteiskunnasta jotakin! Tai sopii se vähän vanhemmillekin. Ainakin itse olen viihtynyt ohjelman parissa myöhemminkin.

YleX:n uudelleen keksittyäni olen löytänyt kanavalta muutakin kuunneltavaa. Esimerkiksi Uuden musiikin iltavuoro: aivan on sitä, mitä nimensä lupaa. Uutuuksien juhlana se asettuu vastakohdaksi kanaville, jotka soittavat vähintään kerran päivässä Toton African.

Uuden YleX-suhteen luotuani aloin huolestua, että kai oikeasti nuoretkin vielä kuuntelevat kanavaa. Hehän se varsinainen kohderyhmä ovat, vaikka kanavan ohjelmapäällikkö määritteleekin YleX:n verkkosivulla keskusteluketjussa: ”YleX:n pääasiallinen kohderyhmä on 15–29-vuotiaat. Tietenkin myös vanhemmat saavat kuunnella ja varmasti monelle ikinuorelle sisältö myös toimii.”

Finnpanelin sivulta selviää, että 15–24-vuotiaiden suosikkikanava on Radio SuomiPOP. Sama ikäryhmä kuuntelee YleX:ää enemmän myös Radio Novaa, NRJ:tä ja Radio Rockia.

Tämä täti voisi toisenkin kerran sanoa, että kuunnelkaa nuoret YleX:ltä edes Etusivua ja Uuden musiikin iltavuoroa, mutta olkoon. Kudon sukkaa ja kuuntelen itse.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat