Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aikamatkailija yrittää estää maailmanlopun

Synkkä sarja perustuu Terry Gilliamin klassikkoelokuvaan.

Radio ja TV
 
Kutonen
James Cole (Aaron Stanford) ja Cassandra Railly (Amanda Schull) saavat tehtäväkseen tuhota ihmiskuntaa uhkaavan viruksen.
James Cole (Aaron Stanford) ja Cassandra Railly (Amanda Schull) saavat tehtäväkseen tuhota ihmiskuntaa uhkaavan viruksen. Kuva: Kutonen

Tieteiskirjallisuuden suuriin aiheisiin lukeutuva aikamatkailu on voimissaan tv-ruudussakin.

Foxilla nähdyssä tieteissarjassa 11.22.63 (2016) yritettiin ajassa matkustaen estää Yhdysvaltain presidentti John F. Kennedyn murha, ja tänään Kutosella alkavassa 12 apinassa (2015) pelastetaan jo koko maailmaa.

12 apinan nykyhetkenä toimii vuosi 2043. Tappava virus on päässyt irti 27 vuotta aiemmin ja tuhonnut lähes koko ihmiskunnan. Kun James Cole ( Aaron Stanford ) lähetetään menneisyyteen eliminoimaan viruksen levittäjäksi epäilty liikemies Leland Goines ( Zeljko Ivanek ), hän värvää tehtävään avukseen virologi Cassandra Raillyn ( Amanda Schull ).

12 apinaa on ideoitu Terry Gilliamin 1995 ohjaaman samannimisen tieteiselokuvan pohjalta. Sarjan luojat Terry Matalas ja Travis Fickett ovat elementissään, sillä he käsikirjoittivat myös sarjoja Nikita (2010– 2013) ja Terra Nova (2011).

Perusideana 12 apinassa on siis menneisyyden kohdennettu peukalointi, jotta tulevaisuus muuttuisi. Toimintaan ja hyvin synkkään tunnelmaan panostava käsikirjoitus ei kuitenkaan pidä orjallisesti kiinni siitä syiden ja seurauksien logiikasta, jonka tuo peruslähtökohta sisältää.

Silti tuloksena on lajissaan kunnianhimoinen ja viihdyttävä sarja, jota myös monet hyvät näyttelijät kannattelevat.

Sarja perustelee onnistuneesti olemassaoloaan ottamalla näkökulmillaan, painotuksillaan ja oivalluksillaan etäisyyyttä Gilliamin klassikkoelokuvaan.

12 apinaa alkaa Kutosella klo 22.00.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat