Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viikingit saavat vetoapua Suomesta – Peter Franzén ja Jasper Pääkkönen nähdään sarjassa ihan pian

Michael Hirstin sarjaa on kritisoitu historiallisista epätarkkuuksista, ja Franzénin ja Pääkkösen hahmoihinkin liittyy erhe.

Radio ja TV
 
Tuomo Yrttiaho
Sub
Jasper Pääkkönen on Halvda Musta ja Peter Franzén hänen uhmakas veljensä Harald Kaunotukka.
Jasper Pääkkönen on Halvda Musta ja Peter Franzén hänen uhmakas veljensä Harald Kaunotukka. Kuva: Sub

Viikingit-sarjan neljäs kausi käynnistyy pahaenteisesti. Viikinkipäällikkö Ragnar ( Travis Fimmel ) palaa Pariisin-retkeltään heikossa hapessa, ja moni valtaa himoitseva haistaa tilaisuutensa tulleen.

Meikäläisittäin juonikuvioita enemmän kiinnostanee silti kauden näyttelijäkaarti, jossa ovat mukana Peter Franzén ja Jasper Pääkkönen. Franzén näyttelee uhmakasta Harald Kaunotukkaa ja Pääkkönen tämän veljeä Halvdan Mustaa. Suomalaisten esiinmarssia on tosin odoteltava tovi, sillä Franzén näyttäytyy ensi kertaa vasta nelosjaksossa ja Pääkkönen viidennessä. Sarjassa on toki nähty suomalaisväriä aiemminkin, kun Jouko Ahola vilahti ykköskaudella suomalaisviikinki Kaukona.

Historiankirjoitus tuntee kyllä sekä Harald Kaunotukan (n. 850–932) että Halvdan Mustan muttei veljeksinä. Harald oli Norjan ensimmäinen kuningas, kun taas Halvdan Mustia oli peräti kaksi: toinen oli Haraldin isä (n. 810–860) ja toinen poika.

Historian vapaasta dramatisoinnista huolimatta Viikingit on löytänyt paikkansa historiallisten seikkailusarjojen ja fantasiasaagojen joukossa. Vakavaa fantasiaa tai pilkun tarkkaa menneisyyden tulkintaa vierastaville se on juuri sopiva sekoitus historiaa, myyttejä, verta ja saippuaa.

Viikingit Subilla klo 21.00.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat