Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pettynyt tyttö kostaa Instagramissa – nettisarjan taustalla on todellinen somejupakka Göteborgissa

Maryam ei pääse koulun suosittujen tyttöjen joukkoon ja aloittaa parjauskampanjan somessa.

Radio ja TV
 
Kaisu Tervonen
Janne Danielsson / SVT
Maryam (Aviva Wrede, vas.), Freja (Emma Söderström), Bim (Loa Ek) ja Aju (Winelle Lopez) ovat #Hashtag-sarjan pääosissa.
Maryam (Aviva Wrede, vas.), Freja (Emma Söderström), Bim (Loa Ek) ja Aju (Winelle Lopez) ovat #Hashtag-sarjan pääosissa. Kuva: Janne Danielsson / SVT

Vuonna 2012 Göteborgissa satoja nuoria kerääntyi vaatimaan syyllistä tilille. Mellakka aiheutui Instagram-tilistä, jossa jaettiin seksististä ja rasistista materiaalia alueen teini-ikäisistä. Nuoret uskoivat tietävänsä, kuka tilin takana oli. Nämä tositapahtumat ovat pohjalla nuorten draamasarjassa #Hashtag.

Zentropan ja Film Västin yhteistuotanto koostuu kahdeksasta alle varttitunnin jaksosta. Niiden esityskanavaksi Ylellä valikoitui Areena, kun Ruotsissa jaksot esitettiin keväällä nettipalvelu SVT Playn kautta.

Sarja on siis siellä missä tarina ja nuorisokin: netissä. Sosiaalinen media, kännykät ja läppärit ovat olennainen osa hahmojen arkikokemusta.

Koulun suosituin nuori nainen Freja pitää blogia, joka koostuu poseerauksista eri vaatekerroissa ja parhaan kaverin kanssa. Maryam haluaisi mukaan suosittuun sisäpiiriin, mutta kun reitti ei aukene, aloittaa hän pahantahtoisen Instagram-tilin, jossa jakaa omia ja muiden huoritteluja.

Frejaa näyttelee Emma Söderström, joka on itsekin bloggaaja. Hänen tosielämän Instagram-päivityksensä eivät juuri eroa Frejan päivityksistä.

Sarjaa on muutenkin helppo uskoa. Lojaalisuuskysymykset, teinihierarkiat ja seksuaalinen ahdistelu välittyvät terävästi ilman some-tietouttakin.

#Hashtagissa internet ei näyttäydy pimeyden syöverinä eikä hahmoja tuomita. Göteborgin vuoden 2012 Instagram-jupakassa sen sijaan tuomioita luettiin kahdelle nuorelle.

#Hashtag Yle Areenassa (areena.yle.fi).

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat