Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Brittitähdet loistavat Shakespeare-show’ssa

Myös prinssi Charles osallistuu Shakespearen juhlintaan.

Radio ja TV
 
Helen Maybanks / Yle
Näyttelijä Judy Dench ja koomikko Al Murray esittivät juhlassa kohtauksen Kesäyön unelmasta.
Näyttelijä Judy Dench ja koomikko Al Murray esittivät juhlassa kohtauksen Kesäyön unelmasta. Kuva: Helen Maybanks / Yle

William Shakespearen kuolemasta tuli tänä vuonna kuluneeksi pyöreät 400 vuotta ja sen varjolla britit saivat syyn panna pystyyn kokonaisen Shakespeare-show’n Royal Shakespeare Theatren lavalle. Kaksi ja puoli tuntia kestävä taltiointi on peräisin huhtikuulta.

Illan aikana nähdään paitsi aitoa Shakespearea myös esimerkkejä hänen näytelmiensä vaikutuksesta muihin taiteenlajeihin ja viihteeseenkin. Musiikkia kuullaan paljon, sekä kevyttä että klassista, ja mukana on myös tanssia.

Kaikki numerot eivät ole yhtä kiinnostavia, ainakaan suomalaiskatsojille, sillä täällä ei tunneta jokaista esiintyjää. Kuuluisimmat ovatkin sitten parhaasta päästä: Benedict Cumberbatch, Helen Mirren, David Suchet, Judi Dench, Harriet Walter, Ian McKellen, David Tennant.

Hurmaava Dench esiintyy Titaniana Kesäyön unelman kohtauksessa, jossa hän rakastuu aasinkorvaiseen Perään. McKullen esittää Thomas Moren puheen, jonka sisältö on riipaisevan ajankohtainen.

Show’n hauskin numero on Hamletin monologin ympärille rakennettu improvisaatio, jossa näyttelijät kertovat kukin oman näkemyksensä, mitä sanaa pitää painottaa sen kuuluisissa alkusanoissa To Be or Not to Be. Viimeisen sanan saa itse prinssi Charles, joka kävelee lavalle katsomosta. Tai oikeastaan Shakespeare, sillä kuulemme lopuksi koko monologin.

Esityksessä korostuu myös nykyisten tulkintojen suuntaus: Shakespeare ei ole vain valkoisten brittien kulttuuriperintöä.

Shakespeare Live Teemalla klo 18.00.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat