Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Ihmiset kaipaavat tällaista”– TV2:n maalaisdraamat ovat keränneet miljoonayleisöjä

Heikki Luoma kirjoittaa tv-sarjoja, joihin maakuntien miehet ja naiset samaistuvat. Uusin niistä, Korpelan kujanjuoksu, alkaa TV1:ssä tänään.

Radio ja TV
 
Kari Manninen / Yle
Korpelan kujanjuoksu -sarjassa Anssi Korpela (Esa Latva-Äijö) ryhtyy kampanjoimaan kaivoshanketta vastaan ja saa avukseen maailmalta kotikylälle palanneen Miisa Perttulan (Karoliina Vanne).
Korpelan kujanjuoksu -sarjassa Anssi Korpela (Esa Latva-Äijö) ryhtyy kampanjoimaan kaivoshanketta vastaan ja saa avukseen maailmalta kotikylälle palanneen Miisa Perttulan (Karoliina Vanne). Kuva: Kari Manninen / Yle

Kun suomalaiset tv-alan ammattilaiset kokoontuvat seminaareihin tai gaaloihinsa, Heikki Luoma ei yleensä ole paikalla. Häntä on kuitenkin syytä kadehtia. Luoman ja ohjaaja Jukka Mäkisen Pirunpelto-sarja keräsi miljoonayleisöjä.

Tänään alkaa työparin uusin sarja Korpelan kujanjuoksu. Se tilattiin alkujaan TV2:lle, jonka entiseen profiiliin se olisikin sopinut; Luoma ja Mäkinen ovat luoneet uransa nimenomaan TV2:n maalaiskomedioiden tekijöinä. Nyt TV2 on kääntänyt selkänsä maakuntien katsojille, joten Korpelan kujanjuoksu etsii yleisönsä TV1:n Kotikatsomon paikalta.

Heikki Luoma odottaa jännityksellä, meneekö heti ensimmäisellä jaksolla rikki 600 000 katsojan raja. ”Ihmiset kaipaavat tällaista”, Luoma tietää.

Siis millaista? Kotimaista draamaa, jossa on samaistuttavia henkilöitä. Sopiva annostus komediaa, tragediaa ja jännitystä.

”Mäkisen kanssa me pystytään siihen, että me sekoitetaan komediaa ja tragediaa. Komedia on se suola, ettei mene liian raskaaksi. Meille on sanottu, ettei jännityssarjoissa saa olla komediaa, mutta se ei ole totta”, Luoma sanoo kokemuksen tuomalla varmuudella.

Luoman mukaan myös roolitus ratkaisee.

”Mäkinen löytää aina just oikeat näytteljät. Me ei haluta tunnetuimpia vaan niitä, jotka sopii rooleihin.”

Korpelan kujanjuoksussa on tästä yksi poikkeus, koomikko Janne Kataja, joka näyttelee työtöntä poikamiestä Jaskaa.

Heikki Luoma on vanhan koulukunnan tekijöitä: yksinäinen puurtaja, joka ei kaipaa työryhmää ympärilleen.

Amerikkalaisin tv-termein voisi sanoa, että hän on showrunner ilman tiimiä.

”Ryhmät eivät ole mun juttu”, hän tokaisee. Luoman mielestä on tärkeintä, että yksi käsikirjoittaja luo oman maailmansa, eikä se olisi enää sama, jos joku muukin kirjoittaisi sitä.

”Kirjoitan valmiita kohtauksia, joita Jukka sitten vielä katsoo. Me jutellaan paljon keskenämme.”

Luoman ja Mäkisen sarjat rikkovat kaikkia muitakin nykyajan hokemia. He eivät ajattele kohderyhmiä, ja silti nuoretkin katsoivat Pirunpeltoa sankoin joukoin.

Uusi sarja sai alkunsa, kun Luoma vihastui uuden kaivoslain epäoikeudenmukaisuudesta. Mieskatsojat aiotaan saada koukkuun vanhoilla autoilla, joita Jaska ja miespäähenkilö Anssi Korpela ( Esa Latva-Äijö ) kauppaavat. ”Miehet tykkää museoautoista.”

Korpelan kujanjuoksu TV1:ssä klo 21.05.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat