Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Korpelan kujanjuoksu on tuttua tavaraa

Maaseutudraamojen nostalginen tapa kuvata elämää kaukana kasvukeskuksista tuntuu olevan kuin kiveen hakattu.

Radio ja TV
 
Tuomo Yrttiaho

Maaseutudraama on laji, jossa uudistuminen ei houkuttele. Sen nostalginen tapa kuvata elämää kaukana kasvukeskuksista on kuin kiveen hakattu. Ajatus saa tukea Yle Draaman Korpelan kujanjuoksu -sarjasta, jonka taustalla ovat TV2:n maalaiskomedioiden ja Pirunpellon käsikirjoittaja Heikki Luoma ja ohjaaja Jukka Mäkinen.

Sarjan päähenkilö on maatilan ostava Anssi ( Esa Latva-Äijö ), jonka sekaiseen elämään maaseudun juureva elämäntapa tuo järjestystä. Hän alkaa pyörittää autokorjaamoa tuhnun aikamiespojan Jaskan ( Janne Kataja ) kanssa, mutta saa pian vihiä kunnan alueelle suunnitellusta kaivotoiminnasta ja vanhoista rikoksista. Maalaisisäntänä itsensä löytävä sankari käy vastarintaan apunaan maailmalta kotiin palaava tomera Miisa ( Karoliina Vanne ).

Myös sivuosien salaviisaat isännät ja emännät ovat kuin läpileikkaus maaseutudraamojen henkilögalleriasta. Omilta paikoiltaan löytyvät niin ikään seteliselkärankaiset kunnanisät ja kaivosyhtiön hahmossa ulkoa tuleva uhka. Ajankohtaisuutta edustaa lähinnä Talvivaaran jälkeisessä elämässä resonoivat ympäristöteemat.

Maalaiskomedioissa lämmittänyttä rempseää huumoria on mukana niukasti. Kun naurua herutetaan Ladan ja Lincolnin eroilla tai korjaamon tyttökalenterilla, on kyse vanhasta vitsistä.

Korpelan kujanjuoksu alkaa TV1:ssä klo 21.05.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat