Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Janne Kataja tahtoo kylään

Uudessa viihdesarjassa Kataja matkaa pitkin Suomea ja heittäytyy ventovieraiden vieraanvaraisuuden varaan.

Radio ja TV
 
Jim
Kuokkavieras Janne, kuvaaja Hannu ja äänimies Sami ovat matkalla Etelä-Pohjanmaalla.
Kuokkavieras Janne, kuvaaja Hannu ja äänimies Sami ovat matkalla Etelä-Pohjanmaalla. Kuva: Jim

”Tuntuu ihan siltä, että tämä on elämäni kevät, vaikka nyt onkin syksy”, Janne Kataja kuvailee tunnelmiaan.

Joka paikkaan ehtivän näyttelijä-koomikko-juontaja-taikuri-kiinteistöyrittäjä Katajan riehakkaaseen oloon ovat syynä miehen tv-debyytit. Niitä on syksyn ohjelmistossa peräti kaksin kappalein.

Eilen sunnuntaina TV1:ssä alkaneessa Korpelan kujanjuoksu -sarjassa Katajalla, 36, on uransa ihka ensimmäinen tv-päärooli. Tupladebyytin toinen osa nähdään tänään alkavassa realitysarjassa Kuokkavieras Kataja.

Hollantilaisesta ohjelmaformaatista jatkokehitellyssä ohjelmassa Kataja, äänimies ja kuvaaja matkustavat pelkällä peukalokyydillä läpi Suomen. Kuvausryhmän taskussa ei ole käsikirjoitusta, ennalta sovittuja yöpymis-, kuvaus- tai ruokailupaikkoja eikä latin latia rahaa. Matkan eteneminen on siis täysin tuntemattomien ihmisten vieraanvaraisuuden varassa.

Kymmenosaisessa ohjelmassa seurue matkustaa muun muassa Ivalossa, Lapualla, Raumalla ja Kotkassa. Matkan jujuna on löytää Suomen vieraanvaraisin paikkakunta. Se, jossa halu auttaa ylittää suomalaisten perinteiset ennakkoluulot kaikkea yllättävää, erilaista ja vierasta kohtaan.

Jokaisessa jaksossa kuokkavieraat saavat suorittaakseen yllätystehtäviä.

Vaikka Suomea ahkerasti ristiin rastiin keikkailevalle Katajalle moni tie on ennestään tuttu ja Katajan tunnettu hahmo herättää luottamusta, joutuu työryhmä välillä miettimään, mihin päänsä kallistaa seuraavaksi.

”Kun keskellä yötä menee pimpottelemaan ihmisten ovikelloja, saattaa jollain tulla mieleen, että ovella on varkaita. Jossain kaivettiin jo asettakin esiin”, Kataja sanoo nauraen.

Mikä sitten on hänen kokemuksensa perusteella Suomen vieraanvaraisuusaste?

”Suomi on vieraanvaraisempi maa kuin luulin. Paras tapa kysyä palvelusta suomalaiselta on mennä suoraan asiaan. Pari kertaa sorruin kierrellen aloittamaan yöpaikan kyselemisen tyyliin ’olisiko mitenkään mahdollista…’. Se ei toimi, asiaan pitää mennä suoraan, muuten suomalainen ei ymmärrä.”

Vieraanvaraisuudessa on myös eroja.

”Toisissa paikoissa päästiin nukkumaan piharakennukseen, toisissa tupaan asti. Pohjanmaalainen vieraanvaraisuus on erilaista kuin vaikka kotkalainen.”

Kuokkavieras Kataja alkaa Jimillä klo 21.00.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat