Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Brenda Myers-Powellia puukotettiin 13 kertaa ja ammuttiin viisi kertaa – tarinat Chicagon kaduilta ovat karmeita

Myers-Powellin perustama Dreamcatcher-säätiö auttaa prostituoituja pois väkivallan kierteestä.

Radio ja TV
 
Aaron Wickenden / Yle
Brenda Myers-Powellin ja Dianah Baileyn tapaaminen on lämmin.
Brenda Myers-Powellin ja Dianah Baileyn tapaaminen on lämmin. Kuva: Aaron Wickenden / Yle

Naiset kertovat karmeita tarinoita kokemastaan väkivallasta dokumentissa Tukea prostituoiduille (2015). Juuri kenenkään tarina ei silti ole karumpi kuin Chicagon slummiin syntyneen Brenda Myers-Powellin, joka näitä juttuja dokumentissa kuuntelee.

Myers-Powellia käytettiin seksuaalisesti hyväksi viisivuotiaasta. Katuprostituoituna hän työskenteli 25 vuotta. Sinä aikana häntä puukotettiin 13 kertaa ja ammuttiin viisi kertaa.

Lopulta vuonna 1997 erään rankan sairaalareissun jälkeen Myers-Powell sai tarpeekseen. Hän lopetti ja alkoi vähitellen auttaa muita prostituoituja. Hän perusti Dreamcatcher-säätiön siihen työhön.

Prostituutioon ja väkivaltaan yhdistyvät usein huumeet. Tuottaja Lisa Stevens törmäsi Myers-Powelliin tehdessään dokumenttia Chicagon crack-kaupasta. Lopulta hän värväsi ohjaajaksi Kim Longinoton, yhden Britannian maineikkaimmista dokumentintekijöistä.

Longinotto seuraa Myers-Powellia öisille kaduille, vankiloihin ja kouluihin. Siellä he tapaavat naisia, jotka kertovat kovista kokemuksistaan. Longinotto ei puutu tapahtumiin vaan seuraa niitä klassiseen tyyliinsä.

Rankkaa ei ole vain prostituoiduilla. Monet teinitytöt kertovat tulleensa raiskatuiksi, jotkut jopa alle kymmenvuotiaina. Heitä eivät pahoinpitele vain miehet, vaan toisinaan myös vaikka omat äidit. Useimmiten toki miehet.

Myers-Powell yrittää pitää riskiryhmään kuuluvia poissa kaduilta. Dokumentissa seurataan muun muassa teini-ikäistä Temekaa.

Oman osansa kertoo entinen parittaja Fancy. Myös hänen lapsuudestaan löytyy hyväksikäyttöä ja perheväkivaltaa. Chicagon laitapuoli koettelee uskoa ihmisyyteen. Myers-Powell palauttaa osan siitä.

Dokumenttiprojekti: Tukea prostituoiduille TV1:ssä klo 21.30.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat